France v Germany

Nemački reprezentativci proveli noć na Stadionu Francuske

Nemački fudbalski tim proveo je noć između petka i subote posle terorističkih napada u Parizu, na Stadionu Francuske umesto u hotelu, rekli su danas predstavnici nemačke reprezentacije.
-Nismo želeli da rizikujemo i odlučili smo da se ne krećemo kroz Pariz već da ostanemo u svlačionicama – rekao je menadžer nemačke reprezentacije Oliver Birhof po dolasku na aerodrom u Frankfurtu.
Nemačka je sinoć igrala prijateljski meč protiv Francuske na stadionu u Parizu kada su u blizini ođeknule dve snažne eksplozije, dok su se na više mesta u francuskom glavnom gradu odigravali drugi napadi.
Nemačka selekcija je saznala za napade pošto su se fudbaleri vratili u svlačionice nakon prekida meča i evakuacije stadiona, rekao je Birhof.
Kako je rekao, igrači su bili šokirani i vrlo uznemirani.
-Informacije nisu bile sasvim jasne -rekao je Birhof i dodao da će članovi tima danas provesti dan sa svojim porodicama kako bi se odmorili.
Za sada se ne zna da li će Nemačka otkazati sledeći meč protiv Holandije koji bi trebalo da se odigra u utorak.
-Odluka još nije doneta, ali ja sam za to da se igra- rekao je vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Raubal.
On je dodo da „ne treba dopustiti onim koji su nas napali, da budu pobednici“.

Povezana vest:  Hari Rednap: Kraj sezone za Ledlija Kinga

PHOTO: Xavier Laine/Getty Images Sport