FUDBALSKA-LOPTA

Evakuisan i drugi stadion, sumnjiv predmet i na stanici

Posle evakuacije stadiona u Hanoveru zbog pretnje bombaškim napadom, evakuisan je i drugi stadion gde je trebalo da se održi koncert, dok je na železničkoj stanici u tom gradu na severu Nemačke pronađen sumnjiv predmet.
Kako je za CNN izjavio izveštač nemačke NTV železnička stanica je evakuisana.
Na drugom stadionu je trebalo da se održi koncert grupe „Zene Manhajmas“.
Šef policije Hanovera Folker Kluve je za NDR rekao da je bilo pretnji da će doći do „aktiviranja eksploziva“ na stadionu gde je trebalo da se odigra prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Nemačke i Holandije.
-Ključno upozorenje je stiglo do nas na oko 15 minuta pre otvaranja kapija stadiona – kazao je on.
Šef policije je pozvao građane Hanovera da odu kućama, izbegavaju stadione i ne kreću se u većim grupama.
Kluve je naveo da su bile dve pretnje i da se ispostavilo da je prva bila lažna, ali da je potom usledila druga dojava da se sprema napad koja je ozbiljno shvaćena, preneo je AP.
Nemački lokalni list je, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, naveo da je policija navodno pronašla vozilo „puno eksploziva“ kod stadiona gde je trebalo da se odigra prijateljski meč.
Trebalo je da utakmicu prati i nemačka kancelarka Angela Merkel i nekoliko drugih ministara, preneli su mediji.
Meč je trebalo da se igra četiri dana posle terorističkih napada u Pariz, u kojima je 129 ljudi ubijeno. U vreme napada igrao se prijateljski meč između Nemačke i Francuske, a ispred stadiona razneo se jedan bombaš samoubica.
I Belgija je iz bezbednosnih razloga otkazala današnju prijateljsku fudbalsku utakmicu sa Španijom.
Belgijska fudbalska federacija saopšstila je da je odluka doneta sinoć, nakon što je vlada preporučila da se utakmica ne igra.
Francuska je, navodi AP, identifikovala 27-godišnjeg Belgijanca kao organizatora napada u Parizu u kojima je u petak ubijeno 129 ljudi.

Povezana vest:  FIFA zadovoljna napretkom radova u Sao Paulu