venger-press Stuart MacFarlane Arsenal FC

Venger: Moraćemo da nastavimo sa životom

Francuski fudbalski stručnjak Arsen Venger zahvalio je danas fudbalskom klubu Arsenal i celoj Engleskoj na podršci povodom terorističkih napada u Parizu.
-Nisam bio daleko od tih događaja. Moraćemo da nastavimo sa životom i odgovorimo na pozitivan način. Ljudi moraju da se fokusiraju na nešto drugo – rekao je Venger britanskim medijima.
Teroristički napadi u Parizu dogodili su se za vreme utakmice između reprezentacija Francuske i Nemačke u tom gradu, a na kojoj je bio prisutan i Venger. Jedan od terorista se razneo pored stadiona Francuska, a u napadima je ubijeno najmanje 129 ljudi, dok je više od 300 povređeno.
-Moraćemo da verujemo političarima da su doneli prave odluke. Francuska je tolerantno društvo – kazao je Venger koji je prisustvovao utakmici na stadionu Francuska u Sen Deniju.
Venger se na podršci zahvalio engleskoj zajednici, zemlji u kojoj više decenija radi kao trener. On se posebno osvrnuo na utakmicu koja je nekoliko dana kasnije odigrana u Londonu, između Engleske i Francuske, a tokom koje je odata počast žrtvama.
-To je pokazalo klasu Engleske. Luk iznad Vemblija u bojama francuske zastave je bila veoma značajna stvar – naveo je trener Arsenala.
Fudbaler Arsenala koji je nastupio protiv Engleske na Vembliju bio je Loran Košelni. Venger je rekao da su svi ti događaji duboko uticali na njega.

Povezana vest:  Docić: Ohrabrujuće je što ne moram na operaciju