venger press-Juergen Schwarz Bongarts

Venger traži bolje doping testove u fudbalu

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da bi u fudbalu trebalo uvesti bolje doping testove i uzimanje uzoraka krvi od igrača.
-Želim dublje, bolje testove, pošto su testovi koji se sada obavljaju površni. Moramo da se borimo protiv takvih problema – rekao je Venger, preneli su britanski mediji.
Venger je u nedavno rekao da je doping rasprostranjen i u fudbalu i da veruje da je njegov tim igrao protiv ekipa u kojima je neki fudbaler bio dopingovan. Fudbalski savez Engleske zatražio je od francuskog trenera da objasni tu izjavu.
Fudbaler Dinama iz Zagreba Arijan Ademi pao je na doping testu u septembru, posle utakmice sa Arsenalom u Ligi šampiona. 
-Problem sa dopingom se iznenada pojavio i u atletici, imamo problem u biciklizmu i pogrešno je misliti da je fudbal imun. Kada vas uhvatite u ; dopingu morate biti kažnjeni, ali i klubovi moraju da budu kažnjeni. Nerazumno je misliti da nemamo problema sa dopingom samo zato što smo u fudbalu – rekao je Venger. 
On je naveo da bi trebalo uvesti testiranje uzoraka krvi, pošto „testovi urina nisu dovoljni i efikasni“.
-Kada igramo u Ligi šampiona u većini slučajeva izgubimo dva sata zbog doping kontrole, pošto fudbaleri ne mogu da obave testove urina. Uzorci krvi su jednostavna stvar i zašto ih ne bismo imali u fudbalu. U drugim sportovima se to radi – rekao je Venger.

Povezana vest:  Ibrahimović ponovo najbolji fudbaler u Švedskoj