sinisa_mihajlovic_1Mihajlović želi Ligu šampiona

 

Osnovni cilj Fjorentine u narednoj sezoni mora da bude plasman u Ligu šampiona, izjavio je novi šef stručnog štaba kluba iz Firence Siniša Mihajlović.

-Mislim da i kao ekipa i kao klub imamo snage da svake godine težimo plasmanu u Ligu šampiona. Znam šta se od mene očekuje i šta žele navijači – rekao je Mihajlović, koji je juče potpisao ugovor sa Fjorentinom.

Za srpskog stručnjaka to će biti velika promena, jer je u ovoj sezoni vodio Kataniju, čiji je jedini cilj bio opstanak u Seriji A.

Povezana vest:  Kaka: Povreda me omela da pokažem šta znam

-Uveren sam u svoje sposobnosti i želim da nastavim tamo gde je stao Ćezare Prandeli. Prihvatio sam poziv da dođem u Fjorentinu jer je to veliki klub sa odličnom ekipom. Fudbaleri su ambiciozni kao i ja i to je najbolja kombinacija – rekao je Mihajlović.

Fjorentina je ove godine zauzela tek 11. mesto u Seriji A i naredne sezone neće igrati u evrokupovima, ali Mihajlović veruje da je to bila prolazna slabost.

-Fjorentina uvek mora da igra na pobedu. Ja sam to radio 20 godina kao fudbaler i kao trener Bolonje i Katanije, a tako ću nastaviti i u Fjorentini – kaže Mihajlović.

Povezana vest:  Totenhem nudi Bejlu duplo veću platu

Na početku sezone Mihajlović neće moći da računa na kapitena Adrijana Mutua, koji je zbog dopinga suspendovan do 29. oktobra. Iako je pre sedam godna i sam bio kažnjen sa osam meseci neigranja zbog pljuvanja rumunskog internacionalca, srpski stručnjak kaže da to ni na koji način neće uticati na njihov odnos.

-Šta je bilo, bilo je. Mnogo godina je prošlo od tada, a krivac sam bio ja, a ne Mutu. Mutu je izvanredan fudbaler i dopada mi se što je eksplozivan kao ja – rekao je Mihajlović.

Povezana vest:  Del Pjero: Mislio sam da će biti drugačije sa Juventusom

Prema njegovim rečima, u odsustvu Mutua, odgovornost će morati da preuzme bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić, koji je za dve godine u dresu Fjorentine odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova.

-Jovetić postaje jedan od najboljih igrača u ligi. Kada je Katanija igrala protiv Fjorentine, insistirao sam da se posebna pažnja obrati na njega. On može da igra u sredini terena, ali i na oba krila, u zavisnosti od sistema koji trener odabere – kaže Mihajlović.