bozovic cz - kazahstan

Božović: U suštini smo bolji od Radničkog

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegova ekipa bolja od Radničkog i da će pobediti u predstojećoj utakmici ako odigra kako može.
-U suštini smo bolja ekipa od Radničkog i ako odigramo kako možemo, normalno da ćemo da pobedimo. To je na papiru i ostaje da to potvrdimo na terenu. Očekuje nas teška utakmica. Protivnik će biti veoma motivisan, a mi ćemo pokušati da nastavimo seriju. Pobedom bismo postigli rekord o kom se piše – rekao je Božović na konferenciji za novinare.
Zvezda će u nedelju od 17 časova gostovati Radničkom u Nišu, u 18. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su u trećem prvenstvenom kolu igrali nerešeno sa Radničkim i od tada su vezali 14 pobeda. Božović je rekao da nije očekivao takvu seriju nakon te utakmice.
-Posle utakmice ništa ne govorim igračima, samo im pružim ruku i kažem kada je trening, i kada pobedimo i kada je loše. Kada su igrači puni adrenalina, uvek može da se uđe u verbalni sukob. Posle Radničkog sam im dao dva slobodna dana, da ne gledaju ni oni mene, ni ja njih. Nisam posle toga pomišljao da ćemo napraviti ovakvu seriju, ali sam bio optimista – kazao je Božović.
Trener Zvezde rekao je da očekuje da će Radnički igrati na kontranapade i da će svoju šansu tražiti iz prekida.
-Odgovaralo bi nam kada bi nas napali, jer igramo mnogo bolje kada imamo prostor ispred sebe – naveo je on.
Prema Božovićevim rečima, prelazak Marka Grujića na leto u neki evropski klub bio bi dobar i za Zvezdu i za igrača.
-Radi se o izuzetnom, dobrom momku. Ali, ima 19 godina i nije mu svejedno. ‘Marko ide ovamo, Marko ide onamo’, svi moraju da shvate da Zvezda ne može da živi iz državne kase već da sama stvara pare, a to je od prodaje igrača. Postoji obostrana zainteresovanost da mu se izađe u susret, jer mu je bolje da igra u Dortmundu nego u Surdulici. Dobro za njega, dobro za Zvezdu ako se to desi u avgustu, a tada ćemo znati gde smo – rekao je Božović.
Božović je naveo da nije pratio utakmicu mlade reprezentacije Srbije u porazu od Slovenije jer je bio na svadbi golmana Zvezde Nemanje Supića.
-Imali smo svadbu i svi su se iznenadili što smo na svadbi jeli i pili. Izvinjavam se, naš igrač je ipak u godinama kada mu je zadnja šansa. Sledeći put ćemo za svadbu raditi sklekove i istrčavati kratke deonice – rekao je Božović.
On je istakao da je u „izvanrednim odnosima“ sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem.
-Napisali su da sam zabranio generalnom direktoru da ulazi u svlačionicu. Mogao bih da mu zabranim da uđe u svlačionicu, ali bi onda on mogao meni da zabrani da uđem u klub. Sa Terzićem sam u izvanrednim odnosima. Ne znam ko pravi diverzije – kazao je trener Zvezde.
Utakmica Radnički – Zvezda igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu Čair.

Povezana vest:  Holandija pobedila Mađarsku, Roben se povredio