Eintracht Frankfurt v Bayer Leverkusen

Leverkuzen opet pobeđuje, Volfsburg ubedljiv

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena prekinuli su seriju od dva poraza u Bundesligi, pošto su danas u gostima pobedili Ajntraht sa 3:1, u 13. kolu takmičenja.Dvostruki strelac za Bajer bio je Havijer Ernandes, koji je tako potvrdio formu, jer je danas upisao 10. gol u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. Jedini gol za Ajntraht postigao je srpski internacionalac Slobodan Medojević u 45. minutu, dok je konačni rezultat postigao Hakan Čalhanoglu u 72. minutu.
Volfsburg se posle neočekivanog poraza od Majnca u prošlom kolu vratio ubedljivim trijumfom od 6:0 nad Verderom. Domaćin je poveo autogolom Alehandra Galvesa, a do poluvremena su povećali na 2:0 golom Maksa Krusea. „Vukovi“ su se raspucali u drugom poluvremenu i postigli još četiri gola, tako da su sada sami na trećem mestu tabele.
Menhengladbah je na svom terenu pobedio Hanover sa 2:1 golom u završnici meča i tako zadržao četvrto mesto. Keln i Majnc odigrali su 0:0.
Zanimljivo je bilo i u derbiju začelja, gde je pretposlednji Augsburg pobedio Štutgart sa 4:0 i tako mu prišao na bod zaostatka. Augsburg ima devet, a Štutgart 10 bodova. Poslednji je trenutno Hofenhajm, ali on ima meč manje. Hanover je na 15. mestu sa 11 bodova.
Derbi kola, Šalke-Bajern, igra se kasnije.

Povezana vest:  Ančeloti: Primera je otvorenija nego ikada pre

PHOTO: Alexander Scheuber/Bongarts