par az 17092015 0007

Partizan pobedio Alkmar u gostima, blizu druge faze

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima posle preokreta AZ Alkmar sa 2:1 u petom kolu Grupe L Lige Evropa i tako došli na korak od plasmana u sledeću fazu takmičenja.Partizan je sada drugi na tabeli sa devet bodova, tri više od Augsburga, sa kojim igra u poslednjem kolu, 10. decembra. Crno-beli su nemačku ekipu u gostima pobedili 3:1 i potrebno je u poslednjem kolu samo da ne izgube sa više od dva gola razlike za prolaz.

Povezana vest:  Grojter Firt izvukao bod protiv Hofenhajma

U drugoj utakmici Grupe L, Atletik Bilbao je u gostima pobedio Augsburg sa 3:2 u meču u kome su oba tima pravila preokrete. Španski tim sada ima 12 bodova i obezbedio je prvo mesto tabele. Alkmar je ostao poslednji sa samo tri boda i on nema nikakve šanse za drugu fazu.

Alkmar je poveo golom Dabneja dos Santos Souze u 48. minutu. Partizan je izjednačio preko Abubakara Oumarua u 65, a slavio pogotkom Andrije Živkovića u 89. minutu.

Alkmar je bio bolji tim tokom većeg dela utakmice, a Partizan je mnogo grešio u prvih oko pola sata i ;u dva navrata je holandski tim imao izgledne šanse, ali ih nije iskoristio.

Povezana vest:  Direktor Čukaričkog se nada da će Super liga početi na vreme

Crno-beli su u završnici uspostavili ravnotežu i napravili dve dobre prilike, ali nije bilo golova.

Alkmar je poveo već početkom drugog poluvremena. Rajko Brežančić je sa leve strane centrirao u šesnaesterac, a Souza je primio loptu i između dvojice „ukopanih“ defanzivaca Partizana sa oko 12 metara šutirao u suprotni ugao gola nemoćnog Filipa Kljajića.

Crno-beli su izjednačili posle jednostavne akcije. Aleksandar Subić je sa leve ivice šesnaesterca kratko dodao loptu Nikoli Ninkoviću, koji je visoko centrirao u šesnaesterac, a Oumaru je u padu glavom skrenuo u mrežu.

Povezana vest:  Del Boske: Opasno je da nas previše hvale

Šampion Srbije nije tu stajao već je napadao i do konačnog preokreta došao u 89. minutu. Oumaru je sjajno prošao po levoj strani i ušao u šesnaesterac, pored dvojice defanzivaca Alkmara, a onda je dodao u sredinu do Živkovića, koji je samo zakucao u mrežu za veliku pobedu Partizana.