kup-srbije-novo2

Partizan, Spartak, Jagodina i OFK u četvrtfinalu Kupa

Fudbaleri Partizana, Spartaka iz Subotice, Jagodine i OFK Beograda plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije. Partizan je kao gost savladao Voždovac sa 1:0, golom Abubakara Umarua u 29. minutu.
Utakmicu, koja je igrana na stadionu Obilića na Vračaru, obeležila je i teška povreda desnog beka Partizana Miroslava Vulićevića, koji je posle starta protivničkog igrača sredinom prvog poluvremena pao na ruku i polomio je.
Najuzbudljivije je bilo u Subotici, gde je Spartak pobedio Bežaniju sa 3:2.  Domaćin je vodio 2:0 golovima Andreja Mrkele u 16. i Miloša Bogunovića u 35. minutu, ali su gosti izjednačili preko Petra Milića u 45. i Predraga Govedarice u 86. Ipak, pobedu Spartaku doneo je Danijel Farkaš u 89.
OFK je bio ubedljiv na Karaburmi protiv Donjeg Srema i pobedio 5:0, a strelci su bili Komnen Andrić u 10, Miljan Škrbić u 14, Aleksandar Pejović u 27, Nikola Cuckić iz penala u 67. minutu, dok je Bojan Šalipur u 79. postigao autogol.
Jagodina je na svom stadionu sa 2:0 savladala BSK iz Borče. Strelci su bili Mile Savković u 15. i Igor Ivanović u 92. minutu. Ostale utakmice igraće se kasnije danas. Vojvodina će u 15.00 dočekati Inđiju, Napredak će u Kruševcu od 16.30 igrati protiv Radničkog iz Niša, dok će od 17.00 Javor dočekati Čukarički, a Crvena zvezda ekipu Borca.

Povezana vest:  Milan bez kapitena iduća dva meseca