miodrag bozovic (2)

Božović vređao novinara na konferenciji

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Miodrag Božović vređao je danas novinare na zvaničnoj konferenciji, a jednog od njih nazvao je budalom. Božović je ponovo negativno govorio o novinarima, nezadovoljan načinom na koji oni rade svoj posao i tekstovima posle poraza od Borca u Kupu.
Božović je budalom nazvao novinara Mocartsporta Darjana Nedeljkovića, sa kojim je i ranije imao sukob, kada je rekao da je „diktirao devojci koja radi u drugom listu šta da piše“. Kada su ušli u polemiku, Božović je poručio novinaru i da „može da mu pljune pod prozor“.
Možete da govorite o meni kao treneru i o taktici i da kritikujete, ali mi uporno apostrofirate da se ne ponašam grofovski. Ne znam ko od vas poznaje nekog grofa pa zna kako grofovi treba da se ponašaju – rekao je Božović.
On je dodao da igrači psihološki nisu pali posle poraza od Borca, već novinari.
-Više sam radio da psihološki podignem novinare, jer su oni pali. Igrači nisu jer u fudbalu imate tri rezultata: pobedu, poraz i nerešeno. Shvatamo da nismo Barselona i da moramo ponekad da izgubimo. Okrenuo bih se na neprofesionalno i nekorektno izveštavanje pojedinih medija. Trener koji dobije crveni karton nema pravo da prisustvuje konferenciji za novinare. Nisam ‘zapalio’ nigde, nego sam bio tu – kazao je Božović.
Trener Zvezde je rekao da posle crvenog kartona nije želeo da napusti teren jer je to bio jedini način da protestuje. Božović je govorio i o predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog, u derbiju 20. kola Super lige Srbije.
-Biće teško, sigurno, to je ujedno i derbi. Čukarički igra izvanredno i zasluženo je drugi. Neće nam biti lako, pod moranjem smo jer smo u prilici da oborimo još jedan rekord, da napravimo 17. uzastopnu pobedu u prvenstvu – rekao je Božović.
On je Čukarički istakao kao pozitivan primer srpskog fudbala.
-To je klub koji treba svima u Srbiji da služi kao primer kako treba da se radi. Klub drži jedan čovek, domaćin i izvanredno napreduje. Nadam se da će tako nastaviti, želim im svu sreću od ponedeljka – kazao je Božović.
Božović će moći da računa na Marka Grujića, ali ne i na povređenog Aleksandra Kataija. Fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić, koji je do ove sezone nastupao za Čukarički, kazao je da njegova ekipa mora da pobedi.
-Igraće prvi i drugi. Čukarički je zasluženo na drugom mestu. Moramo da pobedimo i posle poraza u Kupu od Borca opravdamo ulogu favorita i vratimo se na pobednički niz – kazao je Srnić.
Utakmica će se igrati u nedelju od 16.00 na Banovom brdu.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 5. kola španske lige i tabela