juventus superkup

Bonući: Možemo i ove sezone da ostavimo trag u Ligi šampiona

Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući rekao je danas da njegova ekipa i ove sezone može da ostavi trag u Ligi šampiona.
-Možda nismo na nivou Barselone, Bajerna ili Real Madrida, ali sa malo sreće i uz našu prepoznatljivu disciplinu i nekoliko trenutaka magije mlađih igrača, možemo i ove sezone da ostavimo trag u Ligi šampiona – rekao je Bonući za italijanske medije.
Juventus sutra gostuje Sevilji u šestom kolu Grupe D Lige šampiona.  Šampion Italije je prvi u grupi sa 11 bodova, odnosno ima dva više od drugoplasiranog Mančester sitija, Borusija iz Menhengladbaha je treća sa pet, dok poslednjeplasirana Sevilja ima tri boda.
-Moramo da budemo fokusirani samo na naš rezultat. Prvo mesto u grupi nam donosi i remi… Moramo da se vratimo s pozitivnim rezultatom iz Španije – rekao je Bonući. 
Juventusu je dovoljan i bod iz sutrašnjeg duela da se učvrsti na prvom mestu Grupe D. Na drugoj strani, Sevilja se bori za plasman u Ligu Evrope, a za to joj je potrebna pobeda nad Juventusom, ali i da Borusija ne savlada Siti.
Od prvog mesta u Grupi D nije odustao ni Mančester siti, koji sutra dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha. 
Da bi Siti završio na prvom mestu potrebno je da savlada Borusiju, ali i da Juventus izgubi od Sevilje. Borusija, na drugoj strani, želi da sačuva treću poziciju koja vodi u Ligu Evropa i za to im je potreban trijumf u Mančesteru u slučaju da Sevilja bude bolja od Juventusa.
Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne smatra da će njegova ekipa teško završiti grupnu fazu Lige šampiona na prvom mestu. 
-Čak i ako Juventus odigra nerešeno sa Seviljom mi ćemo završiti na drugom mestu. Ali, pokušaćemo da odradimo svoj deo posla i onda da vidimo šta se dešava na drugoj utakmici. Moramo da reagujemo posle poraza od Stouka, tako da je meč sa Borusijom dobra prilika za to – naveo je De Brujne.
Utakmice Grupe D Lige šampiona između Sevilje i Juventusa, odnosno Mančester sitija i Borusije Menhengladbah igraju se sutra od 20.45.

Povezana vest:  Pirs vodi Englesku na meču sa Holandijom