mladi slavlje

Srbija U23 protiv Katara u Herezu, Rastavac selektor

Reprezentacija Srbije do 23 godine odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Katara u španskom Herezu 22. decembra, objavio je Fudbalski savez Srbije (FŠ).
Nacionalni tim (igrači rođeni posle 1993. godine) vodiće trener Radničkog iz Niša Milan Rastavac.
-Mnogo godina sam proveo u Savezu i osećam obavezu da uvek budem od pomoći ukoliko dobijem ponovo poziv kao što je sada slučaj. Naravno da je za svakoga izazov sesti na klupu reprezentacije svoje zemlje i sve ovo dožvljavam kao jedno lepo priznanje – istice Rastavac.
Rastavac je poručio da je cilj ovog okupljanja da se provere igrači koji bi mogli u perspektivi da konkurišu za mladu ili A reprezentaciju.
-Svi igrači imaće motiv da u dresu nacionalnog tima sebe preporuče za eventualne buduće akcije, a bez obzira što utamica nije takmičarskog karaktera, imace obavezu da srpski fudbal reprezentuju na najbolji mogući način – dodaje Rastavac.
Direktor mlađih selekcija FŠ Mitar Mrkela rekao je da je postavljanje Rastavca na klupu reprezentacije logičan izbor.
-Radi se o odlicnom strucnjaku koji je dugo godina bio deo Saveza, a sada sa mnogo uspeha vodi Radnicki iz Niša. Zaslužio je da dobije jedno ovakvo poverenje – jasan je bio Mrkela.
Predstojeći meč sa Katarom podseća na duel iz aprila 2010. godine kada je Srbija u gostima bila bolja od Japana (3:0), a tada je reprezentaciju sastavljenu od igrača iz Superlige predvodio sadašnji selektor Radovan Ćurčić.
Prijateljska utakmica olimpijskih reprezentacija Katara i Srbije počinje u 12 sati.

Povezana vest:  Vesli Snajder dolazi u Mančester Junajted!