murinjo razmislja

Morinjo: Optimista sam

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da je optimista po pitanju plasmana u osminu finala Lige šampiona i ostanka u klubu i da su ga loši rezultati ove sezone učinili boljim trenerom.
Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv Porta utakmicu poslednjeg šestog kola u Grupi G u Ligi šampiona. „Plavcima“ je za prvo mesto u grupi i prolaz u osminu finala potrebna pobeda. Na pitanje novinara da li očekuje da će ostati na klupi Čelsija ako njegova ekipa izgubi od Porta, Morinjo je rekao da je optimista.
-Ovde nema ‘ako’. Ti si pesimista, a ja sam optimista – rekao je Morinjo novinarima, preneli su britanski mediji.
Šampion Engleske Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate, pošto u Premijer ligi u 15 utakmica ima osam poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 15 bodova. Mediji su zbog toga spekulisali da će vlasnik kluba Roman Abramovič otpustiti Morinja. Upitan zbog čega je uveren u Abramovičevu podršku, Morinjo je rekao da su razlog tome dobri rezultati koje je ostvario sa klubom prethodnih godina.
-Mislim da sam uradio mnogo dobrih stvari za klub i za vlasnika, on zna koliki kvalitet posedujem. U dva navrata je verovao u mene, prvi put kada me je vratio u klub i drugi put kada mi je dao novi četvorogodišnji ugovor – rekao je portuglaski trener.
Morinjo je u dva navrata vodio Čelsi, od 2004. do 2007. godine i od juna 2013. godine i za to vreme osvojio je tri titule u Premijer ligi, FA kup, tri Liga kupa i Komjuniti Šild.
-Ne mislim da je vlasnik kluba osoba koja se menja kako vetar duva. Znam da je vetar izuzetno jak, pošto su rezultati u Premijer ligi zaista loši, ali mislim da Abramovič zna šta sve dajem za klub i da veruje da sam pravi čovek za ovaj posao – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Masimo Morati: Žoze Murinjo nas je varao