markus vajncilr ausburg trener

Trener Augsburga: Došli smo da pobedimo Partizan

Trener Augsburga Markus Vajncirl rekao je danas da će njegovi fudbaleri ići na pobedu protiv Partizana u Ligi Evropa, u meču koji je odlučujući za obe ekipe za prolazak u 16. finala takmičenja.

-Dobro se osećamo, jako smo motivisani. Svesni smo da je ovo poslednja utakmica u grupi, a naš cilj je da pobedimo. Znamo da neće biti lako, ali ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo uspeti – rekao je Vajncirl novinarima u Beogradu.
Partizan ima tri boda više od Augsburga, a sutra mu odgovara i poraz od 2:0, jer je u gostima slavio sa 3:1.
-Partizan ima donekle lakši posao jer je imao više vremena da se odmori i možda je zato spremniji. Mi se pripremamo na to da će oni igrati defanzivno, da ne prime gol. Znamo da bi njima odgovaralo i da izgube do 2:0, ali mi ćemo se potruditi da se to ne desi. Sutra se igra na sve ili ništa, a mi želimo sve. Želimo da napravimo senzaciju – rekao je trener kluba koji prvi put igra u Evropi.
Vajncirl je rekao da još ne zna da li će igrati najbolji napadač ekipe Raul Bobadilja.
-Treniraće svakako, ali pred meč ću odlučiti da li će igrati – kazao je trener.
Augsburg se u Bundesligi bori za opstanak, a u nedelju ga čeka teška utakmica protiv Šalkea. Vajncirl je negirao da želi da sačuva igrače za nedeljni duel.
-Igramo sa različitim postavama, jer su obe postave dobre. Želimo da pobeđujemo i da napredujemo i u Bundesligi i u Ligi Evropa – rekao je Vajncirl.

Povezana vest:  Maradona ostaje sportski savetnik Dubaija