Olympiacos FC v Arsenal FC

Grupa F: Arsenal u osmini finala, Bajern siguran protiv Dinama

Fudbaleri Arsenala plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Olimpijakos sa 3:0 u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe F.
U drugom meču Grupe F, Bajern Minhen, koji je još ranije izborio plasman u osminu finala, je u Zagrebu pobedio Dinamo sa 2:0.
Arsenalu je večeras u Pireju bila potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike kako bi izborio plasman u narednu fazu takmičenja, jer je grčki tim u Londonu trijumfovao sa 3:2.
Junak trijumfa Arsenala bio je Olivije Žiru koji je postigao het-trik.
Francuski napadač se prvi put u listu strelaca upisao u 29. minutu, kada je udarcem glavom sa oko osam, nakon dobrog centaršuta Arona Ramzija sa leve strane, savladao golmana Olimpijakosa Roberta Himenesa.
Posle velike zbrke u šesanestercu Olimpijakosa u 49. minutu, Džoel Kembel je s desne strane proigrao zatrčalog francuskog napadača iz drugog plana, a ovaj je šutem iz prve savaldao Himenesa i duplirao prednost Arsenala.
Žiru je u 67. minutu postavio konačan rezultat pošto je bio siguran izvodjač jedanaesterca, koji je minut ranije skrivio Omar Elabdelaui jer je u šesnaestercu rukom izblokirao udarac Matjea Flaminija.
Dinamo je na stadionu Maksimir sve do 61. minuta odolevao prvaku Nemačke, Bajernu. Ipak hrvatski tim nije uspeo da izbegne poraz. Tomas Miler je uputio oštar centaršut s desne strane, a u petercu je najbliži lopti bio Robert Levandovski, koji je udarcem glavom savladao Eduarda.
Samo tri minuta kasnije Levandovski je istrčao sam ispred golmana Dinama nakon sjajne dubinske lopte Sebastijana Rodea i lako ga slavadao.

Povezana vest:  Hurijet: Galatasaraj ušao u trku za Andriju Živkovića

PHOTO: Michael Regan/Getty Images Sport