par steaua 4

Partizan eliminisan iz Lige Evropa, izgubio od Augsburga 3:1

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto su večeras u Beogradu izgubili od Augsburga sa 3:1, u šestom kolu Grupe L, poslednjeg u prvoj fazi takmičenja.
Obe ekipe imaju isti broj bodova i identičan odnos u međusobnim susretima, ali nemačka ekipa ide dalje zbog bolje ukupne gol-razlike. Gol za Partizan postigao je Oumaru Abubakar u 11. minutu, dok su strelci za Augsburg bili Hong Džeong-ho u drugom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, zatim i Paul Ferheg u 51. i Raul Bobadilja u 90. minutu. Partizan je meč završio sa 10 igrača, jer je Andrija Živković u 81. minutu dobio drugi žuti karton. Samo minut pre trećeg gola Augsburga, Darko Brašanac je izbio sam pred golmana, ali njegov pokušaj loba završio preko gola. Lazar Ćirković je u 73. minut pogodio prečku. Prvi mečevi šesnaestine finala igraju se 18. februara.
U prvih 45 minuta Augsburg je imao duplo više loptu u posedu, napadao je, ali do poslednjeg minuta poluvremena nije imao pravu priliku za gol. Na drugoj strani, Partizan se branio i čekao svoju šansu iz kontranapada.
Prva takva prilika crno-belima se ukazala u 11. minutu. Na oko 40 metara od gola Partizana igrači nemačke ekipe su pogrešili, loptu je iz prve ispucao Marko Jevtović i poslao je ka Abubakaru. Napadač Partizana je prošao izmedju dvojice igrača Augsburga, otišao malo udesno, ali je uspeo da savlada golmana gostiju. Od 24. do 27. minuta Partizan je, ponovo iz kontri, zapretio tri puta, pokušavali su Andrija Živković i Darko Brašanac, ali mreža Augsburga se nije zatresla. Do kraja poluvremena Augsburg je napadao, a do prve prave prilike na utakmici stigao je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Ivan Bandalovski je napravio faul, usledili su protesti igrača Partizana zbog čega je Živković zaradio žuti karton, ali sudija nije promenio odluku. Slobodan udarac iskosa sa leve strane izveo je Pjotr Trohovski, odbrana Partizana se vrlo loše postavila, pa Hongu nije bilo teško da postigne gol glavom. Hong je, inače, u igru ušao desetak minuta ranije umesto po
vedjenog Jan Kalsen-Brakena. Kako se završilo prvo poluvreme, tako je počelo drugo – inicijativom i golom Augsburga. U 51. minutu Daniel Bajer je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor Partizana, Vergah je primio, pobegao igračima Partizana i savladao Živkovića. Pet minuta kasnije crno-beli su u razmaku od samo nekoliko sekundi dva puta mogli da savladaju golamana Augsburga, ali ni Brašanac ni Ninković nisu uspeli da pogode mrežu. Brašanac je prvo šutirao pravo u Marvina Hica, a odbijenu lotpu Ninković je poslao preko gola. Posle slobodnog udarca Lazar Ćirković je u 72. minutu pokušao glavom, ali je jedan igrač Augsburga izbacio loptu sa gol linije. Samo minut kasnije šampion Srbije je ponovo imao priliku, sa oko 25 metara šutirao je Ninković i zatresao prečku. Na odbijenu loptu natrčao je Živković, ali je poslao pored stative. U 77. minutu Augsburg je imao veliku priliku da reši meč, Kajubi je izašao sam ispred Živkovića, ali je golman Partizana od
branio. Samo tri minuta kasnije igrači Partizana su još više zakomplokovali sebi situaciju, Živković je napravio drugi grubi start, ponovo dobio žuti karton i morao da izađe sa terena.
Partizan je i tako mogao da prođe, jer je u 89. minutu Darko Brašanac sam izbio pred golmana Marvina Hica, ali je nespretno pokušao da ga lobuje, tako da je udarac završio preko gola.
Već u sledećem napadu, Augsburg je napravio lepu akciju i posle kombinacije kada je Fransisko Kajubi centaršut prosledio na drugu stranu, a Bobadilja iz blizine glavom savladao Živka Živkovića.
Igrači Partizana su posle utakmice popadali na travu i ostali da sede ili leže na njoj, dok je publika skandirala „uprava napolje“.

Povezana vest:  Sedorf: Nema razloga da idem u penziju