Manchester City v Swansea City

Pobede Mančester sitija, Kristal Palasa i Votforda

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Svonsi sa 2:1 u utakmici 16. kola, te su se na taj način, makar do sutra, vratili na prvo mesto engleske Premijer lige.
U ostalim utakmicama, Kristal Palas je sa 1:0 na svom terenu savladao Sautempton, dok je Votford istim rezultatom na gostovanju bio bolji od Sanderlenda, a Vest Hem i Stouk odigrali su nerešeno bez golova.
Mančester siti i Svonsi, koji je ove nedelje smenio trenera Gerija Monka, odigrali su veoma neizvesnu utakmicu na stadionu Etihad.
Siti je poveo golom bivšeg napadača „labudova“ Vilfreda Bonija u 26. minutu na asistenciju Hesusa Navasa.
Sve do samog kraja delovalo je da će taj rezultat ostati na snazi i da će „gradjani“ lako doći do pobede, ali je Svonsi u 90. minutu izjednačio preko Bafetimbija Gomisa, medjutim, Mančester je u sudijskoj nadoknadi vremena preko Kelečija Ihenačoa stigao do trijumfa.
Mančester posle 16 odigranih utakmica zauzima prvo mesto sa 32 boda, koliko ima i Lester, ali i utakmicu manje, dok je Svonsi 15. sa 14.
Kristal Palas i Votford su današnjim pobedama zadržali priključak sa najjačim ekipama Premijer lige.
Pobedu Kristal Palasu nad Sautemptonom doneo je Joan Kabaj u 38. minutu, dok je Votford na gostovanju protiv Sanderlenda slavio golom Odiona Igala u četvrtom minutu.
Kristal Palas zauzima šesto mesto sa 26 bodova, dok je Votford sedmi sa 25.

Povezana vest:  Evra produžio ugovor s Mančester Junajtedom

PHOTO: Alex Livesey/Getty Images