drulovic par javor

Drulović: Ne znam da li ostajem u Partizanu

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da ne zna da li mu je utakmica protiv Borca poslednja na klupi crno-belih i dodao da njegova ekipa želi da pobedom završi prvi deo sezone u Super ligi Srbije.
-Očekuje nas teška utakmica protiv Borca koji ove sezone igra dobro i efikasno. Zasluženo je na poziciji na kojoj jeste. To je ekipa koja voli da se nadigrava. Biće teška utakmica. I pored praznog stadiona moramo da damo maksimum i da pobedom završimo polusezonu – rekao je Drulović novinarima na stadionu Partizana.
Partizan sutra od 17.00 dočekuje Borac u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Crno-beli su na petom mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 33 boda, dok je čačanska ekipa druga sa četiri boda više.
-Poznajemo ekipu Borca, znamo njihov kvalitet, pokušaće da nas iznenadi kao što je iznenadio Zvezdu, ali se nadam da nećemo biti naivni i primati lako golove – rekao je Drulović.
Drulović je naveo da na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na Marka Jevtovića zbog kartona i dodao da je još neizvesno ko će od igrača moći da igra.
Posle poraza od Augsburga i eliminacije Partizana iz Lige Evropa upravni odbor crno-belih je podneo ostavku, a generalni direktor Miloš Vazura je tada izjavio da će Drulović sigurno voditi ekipu do kraja prvog dela sezone. U medijima su se odmah pojavile informacije da će njega na klupi Partizana zameniti Ivan Tomić.
-Iskreno, pripremam utakmicu kao i sve do sada. Da li će biti poslednja, ja stvarno ne znam – naveo je Drulović.
Novinare je zanimalo i kako bi ocenio svoj rad u Partizanu od kako je preuzeo tim od sredine oktobra.
-S obzirom na sve uslove koji su bili, zadovoljan sam, ocenio bih svoj rad izuzetno pozitivno… Osim tog rezultata protiv Augsburga… Sigurno da sam ja najviže želeo tu pobedu – rekao je Drulović.
-Moj boravak u Partizanu možemo da podelimo u dva dela. Jedan deo je kada sam došao i nasledio ekipu koja je bila u problemu, to nije bila dobra faza. Druga faza je posle pauze u prvenstvu. Ekipa je počela da igra mnogo bolje. Neke povrede su nas poremetile, ostajali smo bez važnih igrača. U drugoj fazi smo igrali mnogo bolje, osim protiv Augsburga – dodao je Drulović.
On se ponovo osvrnuo na taj meč protiv Augsburga.
-Nama je bilo najteže, želeli smo uspeh, ali to je fudbal. Porazi su deo fudbala. Možda mi u Srbiji preterujemo i sve shvatamo tragično. Napravili smo tragediju iako je to samo jedan fudbalski poraz. Teško nam je palo, ali život ide dalje – rekao je Drulović.
Bez obzira da li će i na proleće biti trener Partizana ili ne, Drulović je kazao da su ekipi potrebna pojačanja na pozicijama centralnog beka i zadnjeg veznog. Dan posle utakmice sa Borcem igrači Partizana odlaze na odmor, a okupljanje za nastavak sezone zakazano je za 14. januar.

Povezana vest:  Vidić doveo Mančester junajted blizu titule