bozinov par javor

Božinov: Partizan mora da se bori do kraja

Fudbaler Partizana Valeri Božinov rekao je da njegov klub treba da se bori do kraja, bez obzira na veliki bodovni zaostatak u prvenstvu.
-Partizan treba da se bori do kraja, do poslednjeg kola, nezavisno od toga koliko Crvena zvezda ima više bodova od nas. Tu je i Kup, borićemo se do kraja – rekao je Božinov novinarima.
Partizan je jesenji deo prvenstva završio na četvrtom mestu sa 36 bodova, čak 26 manje od vodeće Zvezde, igraće četvrtfinale Kupa Srbije, dok je u Ligi Evropa eliminisan u grupnoj fazi. Božinov je kazao da će crno-beli ići na pobedu u svakoj utakmici do kraja sezone.
-Mi smo Partizan, moramo i treba da dobijemo svaku utakmicu. Ko nosi Partizanov dres treba da zna samo jedno, da pobedi, sve drugo nije dobro – kazao je on.
Božinov se izvinio svima koji vole Partizan zbog poraza od Augsburga, kojim je klub eliminisan iz Evrope.
-Izvinjavam se svim ljudima koji vole Partizan zbog poraza od Augsburga. Svi smo verovali i mislili da ćemo proći, ali nismo uspeli. Izvinjavam se, ne treba, ali se izvinjavam jer znam koliko je Partizan izgubio što neće nastaviti takmičenje u Evropi – kazao je Božinov.
Crno-beli su u sredu posle preokreta pobedili Borac u poslednjoj prvenstvenoj utakmici ove godine.
-Dobro je što smo završili sa pobedom, bilo je teško psihički posle poraza od Augsburga, gde je trebalo da prodjemo – naveo je on.
Ovaj napadač iz Bugarske je rekao da je za njega lično loše što sledi dvomesečna pauza, a zbog serije golova u koju je ušao u poslednje vreme.
-To je za mene super, špic sam i tu sam da dajem golove. Počeo sam da dajem golove, a sezona se nažalost završila. Ali, okej, imamo mesec dana pauze da odmorimo i vratimo se čiste glave i dobro da završimo sezonu – rekao je Božinov.
Super liga Srbije nastaviće se krajem februara, kada će Partizan gostovati OFK Beogradu u 23. kolu. 

Povezana vest:  Luković i Anđelković opet u Zvezdi: Možemo do titule