katai slavi cz par

Katai: Niko se nije nadao ovakvoj polusezoni

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je danas da se niko u tom klubu nije nadao fantastičnoj polusezoni i najavio da će ostati da pomogne timu da se sledeće sezone plasira u Ligu šampiona.
-Niko se nije nadao ovakvoj polusezoni, da ćemo nizati toliko pobeda posle eliminacije u Evropi i dva remija u prvenstvu – rekao je Katai novinarima na stadionu Zvezde.
Zvezda je sezonu počela eliminacijom od Kajrata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, a potom je osvojila samo pet bodova u prva tri kola Super lige.
Crveno-beli su nakon toga vezali 19 pobeda i posle 22 prvenstvena kola su ubedljivo prvi na tabeli sa 25 bodova više od drugoplasiranog Čukaričkog.
-Početak je bio takav zbog neuigranosti, uvek je najteže na startu. Ipak je mnogo igrača promenjeno u odnosu na prošlu sezonu. Pokazali smo karakter i vezali ovoliko pobeda – kazao je Katai.
Prema njegovim rečima, prednost na tabeli jeste velika, ali Zvezda će se truditi da produži seriju pobeda.
-Ući ćemo u istoriju, to ne može da se kupi novcem, drago mi je što ćemo ostati upamćeni po tome – rekao je Katai.
On je kazao da su porazi od Kajrata poremetili ekipu na početku, ali da je to brzo prežaljeno.
-To nas je malo poremetilo, što se osetilo i na početku prvenstva. Brzo smo prežalili Evropu, okrenuli se domaćem prvenstvu i pokazali koliko vredimo – naveo je on.
Katai je sa 13 golova drugi strelac srpskog prvenstva, iza saigrača iz Zvezde Uga Vijeire, koji je postigao jedan više.
-Naravno da bi mi značilo da budem najbolji strelac, ali mi to s druge strane ništa ne bi značilo da nemamo ovakve rezultate – dodao je on.
Katai je rekao da ne zna ništa o eventualnim ponudama stranih klubova i da ga niko nije zvao.
-Malo je verovatno da ću otići, želim da ostanem do kraja, podignem pehar sa saigračima, uđem u Ligu šampiona, a posle toga… – rekao je Katai.

Povezana vest:  Gazijantepspor kažnjen sa utakmicom na neutralnom terenu