Jose Mourinho   frustration

Morinjo ne planira pauzu posle odlaska iz Čelsija

Portugalac Žoze Morinjo ne planira pauzu u trenerskom poslu posle odlaska iz Čelsija, navodi se u današnjem saopštenju agencije koja ga predstavlja.
-Žozeu Morinju je drago što se (2013) vratio u fudbalski klub Čelsi, jer je uspeo da donese navijačima novu šampionsku titulu u Premijer ligi. Tokom karijere, Žoze je ponekad birao da napusti klubove, ali samo je u Čelsiju klub odlučio da bi (Morinjo) trebalo da ode. On neće pauzirati, to mu nije potrebno, nije umoran, pozitivan je i gleda napred – navodi se u saopštenju agencije CAA Sports.
Čelsi i Morinjo su u četvrtak popodne sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata ekipe. Aktuelni šampion Engleske je u 16 kola u Premijer ligi pretrpeo devet poraza i nalazi se na 16. mestu na tabeli sa 15 bodova, na bod od zone ispadanja.
-Žoze se nada da će njegova budućnost posle Čelsija biti uspešna kao kada je iz tog kluba otišao 2007. Godine – navodi se u saopštenju.
U svom prvom mandatu Morinjo je osvojio dve šampionske titule sa Čelsijem, FA kup, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.
Posle odlaska iz Čelsija preuzeo je Inter s kojim je osvojio pet trofeja, a najuspešnija godina bila 2010. kada je osvojio „triplu krunu“ – prvenstvo, Kup i Ligu šampiona.
Posle toga je otišao u Real Madrid sa kojim je osvojio tri trofeja, a 2013. godine se vratio u Čelsi i osvojio šampionsku titulu i Liga kup. Morinjo je danas vidjen na utakmici drugoligaša Brajtona i Midlsbroa. Midlsbro predvodi Aitor Karanka, koji je bio Morinjov pomoćnik u Real Madridu.
-Zbog njegove ljubavi prema fudbalu, Žozea ćete videti na fudbalskim stadionima gde će podržavati prijatelje. Neće prisustvovati utakmicama iz elitne lige jer ne želi da se spekuliše o njegovoj budućnosti – dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Snajder: Najbolje za sve je da odem iz Intera