guus hiddink

Hidik: Uzbuđen sam što se vraćam na Stamford bridž

Fudbalski klub Čelsi imenovao je danas Gusa Hidinka za privremenog trenera i Holanđanin će predvoditi londonski klub do kraja sezone.
-Uzbuđen sam što se vraćam na Stamford bridž. Čelsi je jedan od najvećih svetskih klubova i ne bi trebalo da je tamo gde se trenutno nalazi. Uveren sam da svi možemo da preokrenemo sezonu. Radujem se radu sa igračima i ljudima u ovom sjajnom klubu, a posebno obnavljanju mog divnog odnosa sa Čelsijevim navijačima – naveo je Hidink u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.
Hidink je u februaru 2009. godine preuzeo Čelsi, takođe kao privremeni trener, posle otpuštanja Luisa Felipea Skolarija i sa klubom je osvojio FA kup.
Čelsi i dosadašnji trener Žoze Morinjo su u četvrtak popodne sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata ekipe. Aktuelni šampion Engleske je u 16 kola u Premijer ligi pretrpeo devet poraza i nalazi se na 16. mestu na tabeli sa 15 bodova, na bod od zone ispadanja.
Hidink će sa tribina gledati današnju utakmicu na Stamford bridžu protiv Sanderlenda, a treneri Stiv Holand i Edi Njuton će predvoditi ekipu.
-Vlasnik i članovi uprave žele dobrodošlicu treneru s bogatim iskustvom i uspehom, uključujući i rad u Čelsiju 2009. godine, kada smo osvojili FA kup. Gospodin (Roman) Abramovič i uprava veruju da Gus ima ono što je potrebno da izvuče najbolje iz naše talentovane ekipe – navodi se u saopštenju Čelsija.
Hidink (69) je u dva mandata u PSV Ajndhovenu osvojio šest šampionskih titula u Holandiji i Evropski kup. Trenirao je još Valensiju, Fenerbahče, Real Madrid, Betis i Anži. On je bio selektor reprezentacija Holandije, Rusije, Južne Koreje, Turske i Australije.
On je u junu napustio selekciju Holandije posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvestvo 2016. godine u Francuskoj. Holandija je grupnu fazu takmičenja završila na četvrtom mestu iza Češke, Irske i Turske.

Povezana vest:  Bartomeu: Mesi će završiti karijeru u Barseloni