sep blater 3

Mutko: Nezaslužene suspenzije za Blatera i Platinija

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko ocenio je danas da su osmogodišnje suspenzije za odlazećeg predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija „nezaslužene“. 
Etički komitet Fife suspendovao je danas Blatera i Platinija na po osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog malverzacija novcem Fifa. Oni su suspendovani zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.
-Teško mi je da procenim odluku. Postoji istraga, materijali u vezi slučaja i mišljenje koje još nismo proučavali. Osnovali smo nezavisni Etički komitet, postoji procedura donošenja odluka i podnošenja žalbi. Jedino što mogu je da izrazim žaljenje zbog aktuelnih dešavanja. Obojica su uradili mnogo za razvoj svetskog fudbala – rekao je Mutko agenciji Tas.
-Potrebni su jaki razlozi za suspenziju iz fudbala na osam godina. Verujem da je nisu zaslužili. Ali teško mi je da procenjujem jer nisam upoznat sa suštinom predmeta – dodao je čan Izvršnog komiteta Fife Mutko.
Blater i Platini su najavili žalbe.

Povezana vest:  Ušće sve bliže fajnal-foru Planetwin365 superlige