arsen wenger 23

Venger: Imamo sve potrebno za titulu

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da sinoćna pobeda protiv Mančester sitija ohrabrujuća i da njegova ekipa poseduje sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).
-Pobeda nam daje snagu, samopouzdanje i veru… Veru, da ova ekipa napokon ima sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu. Imamo više zrelosti nego ranije, što se videlo pod pritiskom Mančester sitija – rekao je Venger.
Arsenal je sinoć u poslednjoj utakmici 17. kola Premijer lige savladao Mančester siti sa 2:1. Londonski klub je tako potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pošto je na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima upisao pet pobeda i jedan remi.
-Pre dve ili tri godine smo dugo bili u vrhu, ali ono što ovaj put stvara razliku je to što smo zbog povreda izgubili mnogo igrača, gostovali smo Olimpijakosu i Aston Vili i dočekali Mančester siti, a uspeli smo da zabeležimo pobede – rekao je Venger.
Arsenal u Premijer ligi posle 17 utakmica zauzima drugo mesto sa 36 bodova, dva manje od lidera Lestera i četiri više od Mančester sitija. Ekipa iz severnog Londona je i pored zaostatka za Lesterom glavni favorit za šampionsku titulu, prvu još od 2004. godine.
-Dugo nismo bili u ovako dobroj situaciji da osvojimo titulu, sigurno nekoliko godina. U svakom slučaju dug je put pred nama, ima još dosta da se igra – kazao je Venger.

Povezana vest:  Petrović: Stojković nije najbolji srpski golman