marko grujic cz

Zvezda: Potreban nam je novac od prodaje Grujića

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je prihvatio ponudu Liverpula za transfer Marka Grujića i istakao da crveno-beli ne mogu da prežive bez prodaje igrača.
-Crvena zvezda je u poslednjih 10 dana dobila tri zvanične ponude za transfer Marka Grujića: od Anderlehta dva miliona evra, od Štutgarta pet miliona evra i od Liverpula ponudu vrednu sedam miliona evra i 10 odsto od narednog transfera. Svi u Crvenoj zvezdi žele da Grujić narednih 10 godina igra u našem dresu, ali finansijska situacija u klubu diktira donošenje drugačije odluke – navodi se u saopštenju Zvezde. 
-Upravni odbor je ponude razmotrio i jednoglasno prihvatio ponudu engleskog velikana – dodaje se u saopštenju. 
Liverpul bi, kako navodi Zvezda, isplatio novac odmah, a igrač bi ostao u Ljutice Bogdana do kraja sezone. 
-Želeli smo da ispoštujemo želju igračevog oca da Marko Grujić ostane do sledećeg leta u klubu i pristali smo da platimo Liverpulu milion evra za njegovu pozajmicu Zvezdi od šest meseci. Ono sto želimo posebno da naglasimo jeste da celokupan iznos pripada samo i isključivo Crvenoj zvezdi – navodi se u saopštenju.
Lider Super lige Srbije je naveo i da su tom klubu neophodna sredstva da bi – sačuvao tim, stručni štab na čelu sa Miodragom Božovićem, da bi se dodatno pojačao za kvalifikacije za Ligu šampiona, izmirio nasleđene obaveze za Uefa licencu, servisirao nasleđene kredite, nasleđene poreske dugove i obezbedio novac za tekuće poslovanje.
-Zvezdi je potrebniji sada iznos od šest miliona evra nego sledećeg leta 16, iz prostog razloga što ovaj tim zbog finansijskih problema sledeće leto ne može ni doživeti – navodi se u saopštenju.
Crvena zvezda dodaje da ne može putem kredita da dođe do neophodnih sredstava jer je klub već prezadužen.  Prihodom od transfera Grujića Zvezda će rešiti najveći deo svojih finansijskih problema i stati na „čvrste noge jer preostali dug od 35 miliona evra i njegova struktura ne opterećuje tekuće poslovanje kluba“. 
-Bez prihoda od ovog transfera Crvena zvezda ulazi u ozbiljne egzistencijalne probleme i svi koji budu radili na sprečavanju njegove realizacije moraju da preuzmu punu odgovornost za budućnost Crvene zvezde – navodi se u saopštenju. 
U Zvezdi navode i da su vodili računa i o interesu Marka Grujića.
-Njegov agent nam je pokazao petogodišnji ugovor u kome je precizirano da igrač zarađuje 1,2 miliona evra godišnje u neto iznosu. Grujić bi išao da se kao igrač dalje razvija u jedan od najvećih klubova na svetu, u klub koji je san verovatno svakog igrača na planeti. Uvereni smo, baš kao i ljudi iz Liverpula, da Marko Grujić ima kvalitet za veliki klub i da će u Engleskoj napraviti veliku karijeru – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Ančeloti: Ronaldo ima jedinstveni talenat