arsene wenger

Venger: Na pravom smo putu, ali bez euforije

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger ocenio je danas da se njegova ekipa nalazi u boljoj poziciji nego prethodnih sezona, da je na dobrom putu, ali je istakao da se zbog toga ne sme podleći euforiji, jer još nije završena ni polusezona.
-Izgubili smo prvu utakmicu u sezoni od Vest Hema i nakon toga nismo mogli da znamo da ćemo na Božić biti na drugom mestu na tabeli sa samo dva boda zaostatka za liderom. I prethodnih sezona smo često bili u vrhu, ali u današnjem fudbalu niko ne može da predvidi šta će se dešavati do kraja sezone – rekao je Venger, a prenosi goal.com.
-Baš iz tog razloga, što se ništa ne zna, ekipa u svaku utakmicu mora da ulazi sa istim duhom i sa istom željom za pobedom – dodao je trener londonskog kluba.
Arsenal posle 17 utakmica u Premijer ligi zauzima drugo mesto sa 36 bodova, dva manje od lidera Lestera, a četiri više od trećeplasiranog Mančester sitija.
-Ako pogledamo unazad celu 2015. godinu, bili smo dosledni i generalno smo imali veoma dobru godinu. U odbrani smo se stabilizovali, a u napadu smo pronašli rešenja protiv jakih ekipa. Izgleda da smo na pravom putu – rekao je Venger.
On je ocenio da je dobro što je ekipa pod „pozitivnom pritiskom“ i da to može da doprinese rezultatima ekipe.

Povezana vest:  Gvardiola: Bićemo još bolji 2015.