fk novi pazar

Kemal Mehmedović novi predsednik fudbalskog kluba Novi Pazar

Privatni preduzetnik Kemal Mehmedović imenovan je večeras na izbornoj skupštini za novog predsednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Novi Pazar.
-Cilj je da se konsolidujemo i izborimo opsatanak u Super ligi Srbije, ali i da napravimo značajan organizacioni pomak. Očekujemo veliku pomoć grada i dosadašnjeg predsednika Nedžada Dragolovčanina – rekao je Mehmedović, koji je u prethodnom sazivu uprave vršio dužnost potpredsednika.
Dragolovčanin je pojasnio da se povukao sa predsedničke funkcije zbog privatnih obaveza, ali i najavio da će ostati jedan od glavnih sponzora pazarskog superligaša.
-Klub sam preuzeo pre dve godine, dao sam koliko sam mogao. Jedni su zadovoljni rezultatima, drugi nisu, a ja kao najveći neupeh doživljavam neizlazak na evropsku scenu. Nastaviću da pomažem ovaj kolektiv – najavio je Dragolovčanin.
Izbornoj skupštini prisustvovao je i počasni predsednik Novog Pazara Rasim Ljajić.
-Imamo tri velika problema, na finansijskom, organizacionom i fudbalskom planu. Prošlogodišnji dobar rezultat pre je splet okolnosti nego posledica dobre organizacije. Mnogi gradovi pritisnuti su besparicom i sve manje ulažu u sport, slična opasnost preti i Pazaru – rekao je Ljajić.
-Moramo da opstanemo, a ako sačuvamo ovu strukturu da pokušamo da se naredne godine borimo za Evropu. Ne možemo da budemo šampioni, ali verujem da možemo biti četvrti ili peti u Super ligi. Verujem da je ovo novi početak- dodao je potpredsednik Vlade Srbije.
Novi Upravi odbor ima pet potpredsednika i još 36 članova. Potpredsednici kluba su Šerif Vatić, Nazif Škrijelj, Ćerim Šemsović, Almir Brunčević i Salko Redžović.
Generalni sekretar biće Senad Hadžifejzović, dok je sportski direktor preduzetnik iz Slovenije Denis Kadirić.
-Drago mi je da su moju viziju podržali privrednici, što je neophodno da bi se došlo do rezultata. Brzo ćemo imati novog šefa stručnog štaba, angažovaćemo i pojačanja. Nadam se da neću razočarati – rekao je Kadirić.
Posle jesenjeg dela sezone, Novi Pazar je na 12. mestu u Super ligi Srbije sa 24 boda.
Takmičenje u Super ligi Srbije nastaviće se 20. februara, a Novi Pazar će u Beogradu igrati protiv Rada.

Povezana vest:  Govedarica: Nismo imali sreće