benitez klupa

Benites: Mediji vode kampanju protiv Real Madrida

Trener fudbalera Real Madrida Rafael Benites ocenio je danas da se protiv njega i kluba vodi medijska kampanja i da ekipa ne igra loše koliko ističu mediji.
Benitesa kritikuju navijači zbog lošije igre Reala, koji je u 16 kola u Primeri pretrpeo tri poraza i na trećem mestu na tabeli zaostaje dva boda za vodećim Barselonom i Atletiko Madridom. Takodje, mediji su spekulisali da je Benites u svadji sa pojedinim igračima, medju kojima je i Kristijano Ronaldo.
-Postoji kampanja protiv (predsednika) Florentina (Peresa), Real Madrida i mene. Sve se kritikuje tamo gde može, a gde ne može, manipuliše se i to svi mogu da vide. To je posebno jasno ako pogledate situaciju spolja – rekao je Benites, preneli su britanski mediji.
Real će sutra na svom terenu igrati protiv Real Sosijedada, a „kraljevski“ klub u taj duel ulazi posle pobede u prošlom kolu nad Rajo Valjekanom od 10:2. I pored ubedljive pobede navijači nisu zadovoljni igrom Reala pošto u poslednje vreme ekipa nije mogla da pobedi neke jače protivnike iz lige, a Benitesa su posebno kritikovali zbog poraza od Barselone u „el klasiku“ od 0:4.
-Sve se uveličava, ali imam mnogo trenerskog iskustva i znam kako da ostanem koncentrisan. Imam 24 fudbalera u ekipi, ali ako jednog izostavim, onda se od toga napravi situacija da se radi o nečem ličnom i mnogo je spekulacija. Ekipa je mnogo bolja nego što mnogi ljudi misle – rekao je Benites.
Bivši trener Liverpula naveo je da ima dobar odnos sa igračima.
-Moj odnos sa igračima je mnogo bolji nego što možete da pročitate u novinama. Moja ekipa neke stvari radi dobro, a neke ne toliko dobro – rekao je on. 
Benites je dodao da je proveo miran Božić sa porodicom u Engleskoj.
-Bio sam na kratkom odmoru, pošto nas već sutra čeka utakmica. Na sreću engleska štampa ne preteruje toliko pa sam se opustio sa porodicom a sada se koncentrišem na to kako da pobedimo Real Sosijedad i osvojimo trofeje ove godine – rekao je Benites.

Povezana vest:  Pavljučenko propušta mečeve sa Irskom i Makedonijom