Juventus  v Hellas Verona

Pobede Fiorentine i Juventusa, remi Rome i poraz Milana

Fudbaleri Fiorentine pobedili su danas u gostima Palermo sa 3:1, dok je Juventus u Torinu sa 3:0 savladao Veronu u utakmicama 18. kola italijanske Serije A.
Roma je na gostovanju protiv Kjeva odigrala nerešeno 3:3, dok je Milan kod kuće poražen 0:1 od Bolonje, Sasuolo i Frozinone remizirali su 2:2, a na utakmici između Lacija i Karpija nije bilo golova.
Fiorentina je na Siciliji uspela da nadigra Palermo i dođe do treće pobede na poslednjih pet utakmica, kojom su, makar do večeras „izbili“ na prvo mesto Serije A.
Golove za ekipu iz Firence postigli su Josip Iličić u 13. i 42. minutu i Jakub Blaščikovski u sudijskoj nadoknadi vremena drugog poluvremena, dok je jedini strelac za Palermo bio Alberto Đilardino u 77.
Fiorentina na liderskom mestu prvenstva Italije ima 38 bodova, dva više od drugoplasiranog Intera, koji se od 18.00 sastaje sa Empolijem, a Palermo je 16. sa 18 bodova.
Juventus je i protiv Verone nastavio seriju dobrih rezultata. Ekipa iz Torina je na stadionu Juventus arena slavila golovima Paula Dibale u osmom minutu, Leonarda Bonučija u 45. i Simonea Zaze u 82.
Torinski tim je posle 18 odigranih utakmica na trećem mestu sa 36 bodova, dok je Verona poslednja, 20. sa osam.
Roma i Kjevo su odigrali veoma uzbudljivu utakmicu u Veroni, ali na kraju nije bilo pobednika, pa se tako ekipa iz Rima još više udaljila iz šampionske trke.
„Vučica“ je povela u sedmom minutu golom Sadika Umara, da bi prednost duplirao Alesio Florenci u 37. Kjevo je u 44. minutu preko Alberta Paloskija smanjio zaostatak, da bi Dario Danijeli u 58. svom timu doneo izjednačenje.
Ipak, Roma je u 71. minutu stigla do nove prednosti, a strelac je bio Jago Falke. Ekipa Rudija Garsije nije uspela da osvoji tri boda, pošto je Simone Pepe u 86. minutu postigao treći gol za Kjevo i tako postavio konačan rezultat.
Roma zauzima peto mesto u Seriji A sa 33 boda, dok je Kjevo 12. sa 23.
Ekipa Siniše Mihajlovića, Milan, pred svojim navijačima je u svakom segmentu nadigrala Bolonju, ali su gosti ipak odneli sva tri boda.
Jedini gol na utakmici postigao je Emanuele Đakerini u 82. minutu.
Milan je ostao na sedmom mestu sa 28 bodova, dok je Bolonja 15. sa 22.

Povezana vest:  Jagodina poražena od Kluza i eliminisana

PHOTO: Valerio Pennicino/Getty Images