Najbolji fudbaler Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi po peti put u karijeri dobitnik je Zlatne lopte za najboljeg igrača na planeti u tradicionalnom izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i Frans fudbala.
Mesi, koji je sa Barselonom osvojio pet titula u 2015, trijumfovao je sa 41,3 odsto glasova, prošlogodišnjeg laureta Kristijana Ronalda iz madridskog Reala sa 27,7 odsto i klupskog kolege Brazilca Nejmara, koji je dobio 7,8 odsto glasova.
Najbolja fudbalerka sveta je Amerikanka Karli Lojd, za najboljeg trenera izabran je strateg Barselone Luis Enrike, ispred Pepa Gvardiole (Bajern) i selektora Čilea Horhe Sampaolija, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu dobila Žil Elis, selektorka SAD, šampiona sveta.
Nagradu „Ferenc Puškas“ za najlepši gol dobio je Brazilac Vendel Lira za pogodak na utakmici Atletiko – Gojanensija. On je u glasanju u kojem je ucecstvovalo 1,6 miliona ljudi dobio 46,7 odsto glasova i pobedio Mesija, gol protiv Bilbaa i Alesandra Florencija iz Rome, koji je dao gol Barseloni sa pola terena.
Specijalnu nagradu za fer-plej FIFA je dodelila Asocijaciji za pomoć izbeglicama.
FIFA i Sindikat fudbalera FIFPro izabrali su tim godine u kojem se nalaze: Nojer (Bajern), Alveš (Barselona), Tijago Silva (PSŽ), Serhio Ramos (Real), Marselo (Real), Pogba (Juventus), Modrić (Real), Inijesta (Barselona), Nejmar (Barselona), Mesi (Barselona), Ronaldo (Real).

Povezana vest:  Veterani Beograda i Splita ponovo zajedno na Banjici