zoran popovic cukaricki

Ciljevi Čukaričkog borba za Evropu i afirmacija mladih fudbalera

Fudbalski klub Čukarički želi da u prolećnom delu Super lige izbori plasman u Evropu i afirmiše mlade igrače, rekao je danas trener Zoran Popović.
-Naši ciljevi ostaju isti kao jesenas, borićemo se za Evropu i želimo da do nje dođemo na bilo koji način. Takođe, moramo da afirmišemo mlade igrače, a do toga ćemo doći samo kroz naporan rad u narednom periodu jer je njima rad više potreban nego iskusnijima – rekao je Popović novinarima na Banovom brdu.
Čukarički je danas obavio prvi trening pred početak priprema za prolećni deo sezone. Popoviću se javilo 26 igrača, svi osim Tijaga Galvaa i Lukasa Pjasentina, kojima je dozvoljeno da se kasnije priključe ekipi.
U ekipi je nekoliko novih igrača u odnosu na jesenji deo sezone, neki su iz omladinskog pogona, neki su vraćeni sa pozajmica, na kojima su se prema Popovićevim rečima veoma dobro pokazali, a klub je angažovao Đorđa Đurića iz pljevaljskog Rudara, Dušana Lagatora iz podgoričke Mladosti i Nemanju Radonjića, koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome.
-Mladi igrači će morati mnogo više da se dokazuju kako bi zaslužili mesto u ekipi i poziv za drugi deo priprema na Kipru. Na Kipar neće moći da idu čisto da bi bili tu ili oni koji bi samo da nose vodu – kazao je Popović.
Njemu su u stručnom štabu priključeni Žarko Ćurčić, koji je bio trener mlađih kategorija Čukaričkog, kao i Simone Lukezi iz Rome.
Trener ekipe sa Banovog brdu je rekao da je igračima bilo dovoljno 25 dana odmora i da je zadovoljan fizičkom spremom sa kakvom su se vratili.
-To je veoma pozitivno, nijedan igrač nema kilogram viška i izuzetno me raduje takvo stanje – dodao je Popović.
Fudbaleri Čukaričkog će trenirati u Beogradu do 31. januara, kada će otputovati na Kipar na dvonedeljne pripreme.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Crvena zvezda sa dva gola prednosti na revanš