reprezentacija_srbije_ispred_hramaFudbaleri Srbije krenuli u Južnu Afriku

 

Fudbalski reprezentativci Srbiji složni su u oceni da su spremni za početak Svetskog prvenstva, ali i u najavama da će razmišljati samo o sledećem protivniku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kuda danas putuju.

-Mislimo samo na prvog protivnika Ganu. Imamo vremena da doteramo neke detalje. Pripreme su bile dobre, fizički smo spremni, imamo kvalitet i samopouzdanje – rekao je Miloš Krasić na beogradskom aerodromu pred poletanje aviona.

Srbija je u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedila Kamerun sa 4:3, a prvi protivnik na šampionatu biće Gana.

Povezana vest:  Marakana pod blokadom, Štimac najavio pobedu

antic_ispred_aerodromaU grupi su još Nemačka i Australija, a napadač Milan Jovanović rekao je da u ekipi niko ne razmišlja unapred, kao i da će timu biti potrebna sreća na šampionatu.

-Idemo stepenik po stepenik. Protiv Kameruna nismo dobro igrali, ali smo pobedili, pa neka tako bude i u Africi. Sreća će nam biti potrebna, niko na Mundijalu nije naivan, a svi su izuzetno motivisani – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Nikakve me lične nagrade ne zanimaju

Radosav Petrović rekao je da niko u timu ne želi da „poleti“, već da žele da ostanu racionalni.

-Postoji pozitivan naboj u timu, ali mi razmišljamo samo o sledećem danu, sledećem treningu. Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ne treba nam euforija. Znamo kakva je profesija i šta moramo da uradimo i kako da se prilagodimo uslovima – rekao je Petrović.

Srbija je dva puta gubila u meču sa Kamerunom i grešila je, ali je Branislav Ivanović rekao da taj trijumf mnogo znači igračima.

Povezana vest:  Ferguson: Ronaldo je najbolji na svetu

-Znači nam i zbog samopouzdanja i zato što smo mogli da osetimo taj ritam afričkog fudbala. Prva utakmica na šampionatu uvek je važna. Gana ima fizički snažne igrače i svi su podređeni kolektivu, ali mi smo spremni – rekao je Ivanović.

Avion sa „orlovima“ je u 17.00 poleteo za Minhen, odakle će oko 21.00 krenuti u Johanesburg. Let od Nemačke do Južne Afrike traje oko 10 sati.