spanija logo

Španska liga brani Real i Atletiko

Uprava španske fudbalske lige stala je danas u zaštitu Real Madrida i Atletiko Madrida, koje je Fifa suspendovala zbog kršenja transfer pravila, tako što je istakla njihovu staru praksu zaštite maloletnih igrača.Real i Atletiko su kažnjeni zbog kršenja pravila registracije mladih igrača, tako da u sledeća dva prelazna roka neće moći da dovode igrače. Klubovi su već najavili žalbu na ovu kaznu, sličnu onoj kojom je Barselona kažnjena 2015.
-Španski fudbal, kroz svoje klubove, podržava politiku zaštite maloletnika, kao i brigu za njihov razvoj i njihov trening. Ponašanje Real Madrida i Atletiko Madrida uvek je bilo sa poštovanjem deteta i u njegovom interesu i treningu – navodi se u saopštenju lige.
Uprava takmičenja je u saopštenju ocenila da posle izricanja kazni Barseloni, Real Madridu i Atletiku „sadašnja pravila ne štite zapravo decu“.
-La Liga je sprovela analizu adekvatnosti pravila za ‘zaštitu’ prema Fifa, kao i različitim standardima Evropske unije, Švajcarske i Španije. Na osnovu te analize, La Liga će odgovarajućim vladajućim telima pokazati kako se određeni delovi pravila o transferu maloletnika ne slažu sa zakonom o zaštiti maloletnika – navodi se u saopštenju.
Klubovi su negirali da su radili bilo šta loše sa svojim podmlatkom. Oni mogu da dovode igrače u ovom prelaznom roku, ali neće moći da registruju nikoga do kraja sezone 2016/17.
-Verujemo da je ova kazna neproporcionalna, da joj nije mesto tu i da je preterana kazna za oba kluba kada se u obzir uzme njihovo ponašanje i okolnosti svakog od ovih slučajeva – saopštila je liga.

Povezana vest:  Jojić vodi Partizan ka tituli