manchester_unitedPorodica Glejzer grca u dugovima

 

Vlasnici engleskog premijerligaša Mančester Junajteda, američka porodica Glezer, zadužena je 400 miliona funti više nego što je do sada bilo poznato, objavio je BBC.

Prema novim podacima, dugovanja porodice Glejzer premašila su 1,1 milijardu funti. Pored 700 miliona, koliko iznose krediti koje su uzeli založivši imovinu kluba sa Old Traforda, nedavno su u Americi uzeli još dva hipotekarna kredita.

Povezana vest:  Napadnut selektor Azerbejdžana Berti Vogts

Za izgradnju novog šoping mola u Americi uzeli su kredit od 388 miliona funti, a još 66 miliona funti uzeli su za pokrivanje gubitaka njihovog ragbi kluba Tampa Bej.

Predstavnik za štampu porodice Glejzer potvrdio je uzimanje novih kredita, ali je rekao da porodična kompanija, koja je vlasnik lanca trznih centara u Americi, nije prezadužena, jer raspolaže imovinom koja vredi više od dve milijarde funti.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Hapoel deklasirao Želju, Dinamo pobedio Koper

Stručnjaci, međutim, smatraju da bi kompanija porodice Glejzer veoma brzo mogla da se nađe u dužničkoj krizi, jer će zbog obima zaduženosti uskoro morati da plaća kamatu od 16,25 odsto.

Novi podaci o zaduženosti porodice Glejzer sugurno će podstaći dodatno nezadovoljstvo navijača Mančester Junajteda, koji su se od prvog dana protivili prodaji kluba Amerikancima.

Povezana vest:  UO Partizana: Ružić odlazi, Jovičić ostaje u klubu