Norwich City v Liverpool

Devet golova i pobeda Liverpula u Noriču

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima ekipu Noriča sa 5:4 u prvoj utakmici 23. kola Premijer lige.
Strelci za Liverpul bili su Roberto Firmino u 18. i 63. minitu, Džordan Henderson u 55, Džejms Milner u 75. minutu i Adam Lalana u 95. Golove za Norič postigli su Diemersi Mbokani u 29. minutu, Stiven Nejsmit u 41, Ves Hulahan iz jedanaesterca u 54. i Sebastijan Basong u 93. minutu.
Prvih petnaestak minuta utakmice nije nagoveštavalo da će uslediti goleada i odličan meč, a onda se sve od 18. minuta promenilo.
Firmino je u tom 18. minutu doneo prednost gostima na asistenciju Milnera, ali je Norič do kraja prvog poluvremena uspeo da preokrene rezultat. Prvo je, posle kornera i gužve u šesnaestercu, mrežu Simona Minjolea pogodio Mbokani i to petom sa ivice peterca, da bi potom Nejsmit prvim golom u dresu novog kluba doneo prednost Noriču.
Na početku drugog poluvremena, u 54. minutu, na semaforu je pisalo 3:1. Alberto Moreno je u kaznenom prostoru oborio Nejsmita, pa je sudija pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Hulahan.
Samo minut kasnije ekipa Jirgena Klopa je smanjila na 3:2 pogotkom Hendersona. Firmino je lopo ubacio loptu u šesnaesterac, a Hendersenu nije bilo teško da pogodi sa 11-12 metara.
U 63. minutu Firmino je iskoristio dobar napad „crvenih“ i dodavanje Lalane, pa je svojim drugim golom na meču doneo izjednačenje ekipi s Enfilda, a na 3:4 u 75. minutu povisio je Milner, posle greške domaćih i kontranapada Liverpula.
Kada je izgledalo da će utakmica biti završena tim rezultatom usledila je prava ludnica na terenu.
Basong je odličnim udarcem u 93. minutu izjednačio na 4:4, a onda je Lalana dva minuta kasnije doneo veliko slavlje Liverpulu i sva tri boda.
Liverpul je, nakon 23 odigrana kola, sedmi na tabeli sa 3 boda, dok je Norič na 16. mestu sa 23.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Roke Santa Kruz povredio koleno

PHOTO: Clive Mason/Getty Images