luis van gaal ryan giggs

Van Gal: Medijske spekulacije o mojoj ostavci su odvratne

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je danas da bi eventualni poraz od Derbija u FA kupu mogao da ga košta posla na Old Trafordu ali i da su spekulacije medija o tome da je podneo ostavkvu prošle nedelje „odvratne“.
Van Gal je danas ponovo kritikovao medije, koji nekoliko dana pišu o tome da je Hlanđanin ponudio ostavku posle poraza od Sautemptona (0:1) prošlog vikenda. Mediji su preneli da ga je od ostavke odvratio izvršni potpredsednk kluba Ed Vudvord.
Bivši trener Barselone i Bajerna rekao je da su ga mediji ove sezone već „tri puta otpustili“, ali da njegova ekipa „ne sme da izgubi“ od drugoligaša Derbija u četvrtom kolu FA kupa u petak uveče.
-Vi pravite priče, a ljudi veruju u njih. Zabrinut sam da veruju u to. Možete i to da napišete. Treći put sam otpušten a ja i dalje sedim ovde. Na to sam obavezan. Ne mogu više ništa da izgubim jer mogu i četvrti put da budem otpušten. Možda biste tada (u slučaju poraza) pisali istinu, pošto se ponekad takve stvari (otkazi) dešavaju – rekao je Van Gal, preneli su britanski mediji.
Junajted je peti na tabeli sa 10 bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom i pet bodova manje od Totenhema na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Van Gal je rekao da ima „fantastičnu“ podršku Eda Vudvorda i da bi pobeda u FA kupu mogla da bude spas.
-Naravno, pobeda bi mogla da bude spas. Ali kada izgubite, mnogo je gore – rekao je Van Gal.

Povezana vest:  Siti u problemima, povredili se Džeko i Kompani