Aca Kovacevic sa zvanicnom loptom turnira UEFA Futsal EURO 2016

UEFA FUTSAL EURO 2016
Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević izabrao 14 igrača, Perić predvodi „orlove“, Antonić i Ristić ostaju uz ekipu

Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević je objavio završni spisak od 14 igrača koji će predstavljati našu zemlju na turniru UEFA Futsal EURO 2016, od 2. do 13. februara u „Areni Beograd“.
Na spisku se nalaze golmani Miodrag Aksentijević (Tjumen, Rusija) i Nemanja Momčilović (Nikars, Letonija), kao i sledeći igrači: kapiten Marko Perić (Kaos, Italija), Aleksandar Živanović (Deus Sremska Mitrovica), Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Marko Radovanović (Ekonomac Kragujevac), Dušan Milojević (Kalča Niš), Slobodan Janjić (Informatika, Rumunija), Marko Pršić (Ekonomac Kragujevac), Vladimir Lazić (Deus Sremska Mitrovica), Mladen Kocić (Nacional, Hrvatska), Miloš Simić (Ekonomac Kragujevac), Miloš Stojković (Ekonomac Kragujevac) i Slobodan Rajčević (Majaden, Liban).
U stručnom štabu, pored selektora Kovačevića, nalaze se treneri Dejan Knežević, Velimir Andrejić i Danijel Smiljanić, kondicioni trener Ilija Maletić, doktor Aleksandar Ristanović, fizioterapeut Dragan Ristović, ekonom Nenad Dragaš i tim-menadžer Igor Gačić.
– Na završnom spisku nisu Aleksa Antonić, kao treći golman i Darko Ristić, koji je mogao da ima zapaženu ulogu u našoj reprezentaciji na ovom turniru, ali ga je u tome sprečila povreda. Pokušali smo terapijama, bolje mu je, ali ipak nismo želeli da rizikujemo. Potreban nam je i u narednom periodu, već početkom proleća, za baraž za FIFA Futsal svetski kup 2016. u Kolumbiji. Naglašavam da i Aleksa i Darko ostaju sa nama tokom ovog turnira, kao deo ekipe, samo neće igrati – rekao je Kovačević.
UEFA Futsal EURO 2016, čiji promoter je proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković, biće otvoren utakmicom Srbija – Slovenija 2. februara u 18.30 časova, u okviru grupe A. U istoj grupi je i Portugalija, sa kojom će se „orlovi“ sastati u subotu, 6. februara od 21 čas. U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C se nalaze Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale, koje će biti odigrano 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara. Titulu prvaka brani Italija, koja ima dve krune. Najuspešnija je Španija sa šest, dok je Rusija jednom bila prvak Evrope.
Ulaznice za UEFA Futsal EURO 2016 mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, po popularnim cenama.

Povezana vest:  Menadžer: Ibrahimović daleko od dogovora sa PSŽ-om