srb slo 02022016 015

UEFA FUTSAL EURO 2016
Srbija nadigrala Sloveniju na startu EP

Futsal reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Areni selekciju Slovenije sa 5:1 (1:1) na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu.
Strelci za Srbiju bili su Slobodan Janjić iz kaznenog udarca u 17, Mladen Kocić u 21. i 31, Slobodan Rajčević u 27. i Marko Pršić u 34, dok je gol za Sloveniju postigao Igor Osredkar u trećem minutu.
Srbija je pred 11.000 gledalaca, što je rekord na otvaranju kontinentalnih turnira, bila bolji rival i praktično došla na korak od plasmana u četvrtfinale.
Posebno se to videlo u prvom poluvremenu, iako su Slovenci poveli posle uvežbanog slobodnog udarca, Srbija je imala bolje šanse, držala loptu u posedu, ali se prečka dva puta isprečila posle šuteva Perića i Raičevića.
Ipak, domaća selekcija gol je postigla tek iz kaznenog udarca sa 10 metara kada je Janjić bio precizan.
Izabranici Ace Kovačevića su od starta drugog dela izvršili su veliki pritisak, koji je brzo rezultirao preokretom. Perić je ?zalomio? protivnika na levoj strani, uputio povratan pas za Kocića, koji je snažno šutirao za 2:1.
Gostujući futsaleri posle toga morali su da zaigraju otvorenije, što je Srbija znala da iskoristi i iz kontranapada uveća razliku pogocima Raičevića i Kocića.
Slovenija je do kraja meča pokušala da igra sa golmanom-igračem, ali nije uspela da probije čvrstu odbranu na čelu sa golmanom Aksentijevićem, dok je Pršić uspeo da pogodi praznu mrežu sa više od pola terena za konačnih 5:1.
Reprezentacije Srbije naredni meč igra u subotu protiv Portugalije, dok se Slovenija dva dana ranije sastaje sa istim potivnikom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šalke zasluženo u četvrtfinalu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages