aca kovacevic 01022016

UEFA FUTSAL EURO 2016
Kovačević: Verujem da počinje nova era za srpski futsal

Trener futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je večeras da bi pobeda nad Slovenijom (5:1) na startu Evropskog prvenstva mogla da bude prekretnica za taj sport u našoj zemlji.
Srpski futsaleri napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale takmičenja, nakon što su trijumfovali protiv Slovenije pred 11.000 gledalaca u Areni.
-Drago mi je što smo uspeli da napravimo uspeh i nadam se da počenje nova era u srpskom futsalu. Meč je bio težak psihički i psihološki, rani gol nas je poremetio, ali smo u nastavku jakim tempom iskoristili slovenački deficit sa igračima – rekao je Kovačević na konferenciji za medije posle meča.
Srbija naredni meč igra u subotu protiv selekcije Portugalije u borbi za prvo mesto A grupe.
-Portugalci nisu nepoznanica, odigrali smo nedavnodva puta sa njima. Dobro ćemo se pripremiti, imamo četiri dana za to. Znamo njihove vrline i da je njihov najboolji igrač Rikardinjo. Ipak, pred punom Arenom možemo da pariramo i dođemo do prvog mesta, koje nam garantuje lakši put kasnije – naveo je selektor.
Prema njegovim rečima, dosta toga uradilo se na promociji futsala u Srbiji kako bi postao još popularniji.
-Sve smo učinili da se futsal promoviše na našim prostorima. Znali smo koliko je prva utakmica značajna, bili smo stegnuti. Naporan rad je rezultatirao da ostvarimo uspeh na startu – naveo je selektor i pohvalio dvostrukog strelca Mladena Kocića.
-Kocić je prva vedeta tima i od njega se ovo očekuje. Pokazao je šta zna, tek je početak prvenstva i očekujemo još više od njega -rekao je Kovačević i poručio da bi voleo da se za kasnije proširi kapacitet Arene, kao što je to bio slučaj u nedavnom vaterpolo finalu u najvećoj dvorani na Balkanu.
Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik priznao je da je Srbija zasluženo savladala njegovu selekciju.
-Nismo igrali kako smo hteli, napravili smo mnogo grešaka za ovako jaku utakmicu. Naravno da nisam zadovoljan rezultatom. Srbija je kvalitetna reprezentacija, znali smo i to pre nego što smo došli u Beograd. Gledano na osnovu večerašnjeg meča, mislim da mogu da naprave nešto veliko na takmičenju, ali je veoma bitno protiv koga će igrati u četvrtfinalu – rekao je Dobovičnik.

Povezana vest:  Mihajlović: Nisam bio loš u Milanu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages