uefa logo copy

Uefa prepolovila kaznu Dinamu iz Kijeva, utakmica sa Sitijem pred navijačima

Žalbena komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) prepolovila je danas kaznu Dinamu iz Kijeva, pa će se utakmica sa Mančester sitijem u osmini finala Lige šampiona igrati pred navijačima.
Uefa je kaznila Dinamo Kijev suspenzijom stadiona na dve utakmice zbog rasističkog ponašanja navijača i napada na gostujuće navijače, ali je Žalbena komisija odlučila da prepolovi kaznu. Uefa nije obrazložila razlog svoje odluke.
Uefa je prepolovila i novčanu kaznu, pa će Dinamo platiti 50.000 evra.
Dinamo je tako ispunio kaznu u decembru, u utakmici protiv Makabija iz Tel Aviva pa će 24. februara u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona igrati protiv Mančester sitija na Olimpijskom stadionu u Kijevu, kapaciteta 70.000 sedišta. Ukrajinski klub je kažnjen jer su njegovi navijači napali najmanje osmoro pristalica Čelsija tokom utakmice u Kijevu odigrane 20. oktobra. Većina napadnutih navijača bili su tamnoputi, navela je Uefa. Uefina anti-diskriminatorna organizacija Fare, koja šalje svoje posmatrače na evropske utakmice, snimila je video klip u kojem se vidi da četvoricu tamnoputih muškaraca jure domaći navijači po tribini. Obezbedjenje na stadionu nije reagovalo a nekoliko tamnoputih navijača je uhvaćeno i prebijeno, zajedno sa jednim čovekom koji je pokušao da pomogne.

Povezana vest:  Blater ne ide na finale Svetskog prvenstva za žene