FSS logo

Odloženi izbori u FSS

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odložio je danas izbore u toj organizaciji za maj ili jun ove godine.
Kako se navodi u saopštenju FSS-a, na osnovu ;sugestija regionalnih saveza, doneta je odluka da se Izborna skupština sa aprila pomeri na kraj maja ili početak juna, kako bi bilo više vremena za kvalitetan izborni postupak.
Izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima trebalo je da se održe od 20. februara do 15. marta, ali su današnjom odlukom Odbora za hitna pitanja pomereni za period od 11. do 30. aprila.
Takođe, Odbor za hitna pitanja se upoznao sa dopisom Crvene zvezde, a povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se tom klubu zbog neizmirenih obaveza prema Nikoli Mijailoviću zabrani registracija novih igrača.
Odbor je konstatovao da odlučivanje nije u njegovoj nadležnosti, pa je dopis crveno-belih vraćen Disciplinskoj komisiji.
Na sednici u Staroj Pazovi, kojom je presedavao prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, između ostalog, razmatrana su pitanja u vezi sa suđenjem, a takođe odlučeno je da se s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova organizuje sastanak zbog sumnji u nameštanje utakmica u Super ligi i Kupu Srbije.
Odbor za hitna pitanja odlučio je da se do daljeg ne dodeljuju sredstva za pomoć klubovima, jer su ona potrebna za redovno funkcionisanje Saveza i svih aktivnosti koje su predviđene u narednom periodu.

Povezana vest:  Lipi: Juventus može da osvoji LŠ sledeće sezone