OttoRehhagelI_selektor_grckaSP JUŽNA AFRIKA

Grčka ne odustaje od defanzivne igre

 

Fudbalska reprezentacija Grčke neće odustati od svog defanzivnog stila igre na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, rekao je danas defanzivac Nikos Spiropulos.

Grčka će u subotu 12. juna od 13.30 igrati protiv Južne Koreje, prvu utakmicu Grupe B na Svetskom prvenstvu.

-Mnogo godina sa istim trenerom igramo na taj način. Nećemo praviti velike promene u igri… Slobodni udarci i korneri su snaga grčkog tima – rekao je Spiropulos.

Povezana vest:  Tumbaković: Povratak Džajića odličan za srpski fudbal

Reprezentacija Argentine je favorit za osvajanje prvog mesta u Grupi B, a očekuje se da se Grčka, Nigerija i Južna Koreja bore za drugo mesto, koje vodi u drugi krug takmičenja.

-Prvi meč je ključan. Ako u subotu pobedimo Južnu Koreju možemo do plasmana u drugi krug – rekao je fudbaler sredine terena grčke reprezentacije Kristos Pasacoglu.

Povezana vest:  Vermezović: Ljudski je nadati se prolasku grupe u LE

Evropski šampion iz 2004. godine Grčka će pokušati da pobedi bez Vangelisa Morasa, koji će gotovo sigurno propustiti prvu utakmicu zbog povrede prepona. Njega bi u startnoj postavi mogao da zameni Kostas Kacuranis.

Na Evropskom prvenstvu 2004. godine Grčka je neočekivano trijumfovala, uglavnom zahvaljujući odbrani, ali ta taktika igračima i selektoru Otu Rehagelu nije pomogla na turniru četiri godine kasnije, kada je ekipa eliminisana još u grupnoj fazi.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela 21. kola Serije A

Grčka je na EP u Austriji i Švajcarskoj izgubila sve tri utakmice a na turniru je postigla samo jedan gol.

Pasacoglu je rekao da na predstojećem Mundijalu očekuje bolje rezultate.

-Odnos među igračima je isti, radimo na isti način. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu ostvariti mnogo bolje rezultate od onih na Evropskom pre dve godine – rekao je on.