sven goran erikson

Erikson: Teško je odbiti kineski novac

Bivši selektor Engleske, a sada trener fudbalera Šangaja, Sven Goran Erikson ocenio je danas da je ponude kineskih klubova teško odbiti.  U poslednjih nekoliko dana kineske fudbalske klubove pojačali su vrhunski igrači poput Ramiresa, Džeksona Martinesa i Aleksa Tešeire.
-Ne možete ignorisati činjenicu da je novac u svakom poslu primarni faktor. U azijskoj ligi šampiona nekada su dominirali klubovi iz Japana, Južne Koreje i Australije, ali je Gvangžu osvajio dve titule u poslednje tri godine – rekao je Erikson, prenosi portal goal.com.
-Kineska Super liga je liga u nastajanju i zato klubovi ciljaju velika imena. Tek će ih biti u budućnosti… Fudbal ovde napreduje sve vreme, a Kinezi su veoma ambiciozni i kada je reč o reprezentaciji – dodao je on.
Erikson je istakao da klubovi u gradovima poput Šangaja nemaju mnogo problema s privlačenjem velikih imena, ali je priznao da je kulturni šok najveći problem. 
-Najveći problem je jezik, jer je Evropljanima teško da ga savladaju. U velikim gradovima, poput Šangaja, to je lakše, jer veliki broj ljudi govori engleski – naveo je Erikson.

Povezana vest:  Pobede Lestera, Liverpula i Vest Hema