Manchester City v Leicester City

Lester ubedljivo pobedio Siti i stekao šest bodova prednosti na prvom mestu

Fudbaleri Lestera pobedili su danas na gostujućem terenu Mančester siti sa 3:1, u utakmici 25. kola Premijer lige i stekli šest bodova prednosti na prvom mestu na tabeli.
Duel prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, na „Etihadu“ je gledalo rekordnih 54.693 navijača. Gosti su poveli već u trećem minutu golom Roberta Huta. Prethodno je Rijad Marez iz slobodnog udarca ubacio loptu na peterac, fudbaleri Sitija nisu dobro intervenisali, pa je Hut bez problema ubacio u mrežu.
Lester je posle vođstva nastavio da napada, pokušavali su Džejmi Vardi, Danijel Drinkvoter i Šinđi Okazaki, ali nisu uspeli da pogode gol. Sa druge strane pokušavali su David Silva i Serhio Aguero, ali bez veće opasnosti po gol gostiju. U poslednjem minutu prvog dela pokuašao je i srpski fudbaler Aleksandar Kolarov, ali je u poslednjem trenutku njegov šut izblokiran.
U 48. minutu Lester je dupirao vođstvo lepim golom Mareza koji se oslobodio trojice čuvara i zatresao mrežu Džoa Harta.
Siti je posle toga pokušao preko Jaja Turea i Fernanda, ali je Lester u 60. minutu postigao treći gol. Posle kornera Hut je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu u mrežu. Ubrzo je Lester mogao da postigne i treći gol, ali je šut Vardija dobro odbranio Hart. Nakon toga u dva navrata u šansi je bio Aguero, a dobru priliku gosti su propustili u 81. minutu ali je Vardi šutirao pored stative.
Konačan rezultat postavio je Aguero u 88. minutu kada je, posle asistencije Nikolasa Otamendija, glavom poslao loptu u mrežu.
Ekipa Kaludija Ranijerija je posle treće uzastopne pobede prva na tabeli sa 53 boda, a Siti je drugi sa šest bodova manje.

Povezana vest:  El Hadadi, Isko i Delofeu predvode Špance

PHOTO: Michael Regan/Getty Images