andrija zivkovic aerdorom

Sindikat: Živković diskriminisan, zašto ćuti FSS?

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ izdao je saopštenje u kojem navodi da je Partizan izbacivanjem Andrije Živkovića iz tima diskriminisao igrača i tim potezom narušio imidž kluba.
-Partizan je svojim postupkom diskriminisao igrača u odnosu na druge, a sve po osnovu Člana 7. ugovora o profesionalnom igranju. Ali, koga još u ovoj zemlji briga za pravo i pravdu, ona je bila i ostala selektivna osim ako nisi sin nekog bogataša ili politicki podoban. Partizan je svojim postupcima prema Živkovicu naneo veliku štetu imidžu kluba – navodi se u saopštenju.
Dalje se navodi da „u istoriji srpskog fudbala nije zapamćeno da se jedan klub, koji je svojom pogrešnom politikom sam sebi napravio štetu, obrušio na fudbalera.
-Svedoci smo da ceh plaća biser srpskog fudbala, jedan od najboljih fudbalera poslednjeg Mundijala za igrače do 20 godina, a da pri tome on nikada nije na bilo koji način uticao da klub proda prava na njegov transfer trećem licu. Radna zajednica i omladinska škola, srceparajucim saopštenjima, oglasili su se da nam kažu da su radili posao za koji su plaćeni i da je njihova sudbina u rukama jednog deteta. A kada su nedavno štrajkovali omladinska škola i radna zajednica nisu pokazali tu istu ljubav prema klubu i oprostili dug koji je postojao prema njima.
Prema njihovim rečima Partizan bi krivce trebalo da traži u onima koju su u ime kluba trgovali na štetu istog, ali i podsetili na „slučaj Strelkov“ koji bi Živkovicu mogao da donese raskid ugovora.
-Zar ne mogu da se ponašaju kao mnogi veliki evropski klubovi koji prihvataju odluke i izbore igrača i ispracaju ih sa cvećem i zahvalnicom. Partizan smatramo velikim evropskim klubom koji ima veliku tradiciju, pa shodno navedenom svi ocekuju i da se ponašaju u skladu sa svojim renomeom.
Iz Sindikata poručuju da bi se iz ovog slučaja vidi zašto mnogi igrači ne žele da igraju za nacionalni tim jer ih ne štiti Fudbalski savez Srbije.
-FSS ćuti i ne štiti one koje nose dres svoje zemlje, a koji su nam nedavno doneli toliko radosti. Zato ih ne interesuje kada se fudbaleri maltretiraju, kada ih tuku po svlacionicama huligani, kada im stavljaju pištolj na čelo. Tada ih nema nigde, ćute da ne ugrozite fotelje koje su uzeli kao u naslede. I onda se pitaju zašto nam fudbaleri beže u Belorusiju, Kazahstan, Azerbejdžan, Uzbekistan, Tajland. Gospodo iz FSS napravili ste fudbalsku klimu da im je igranje u Srbiji kazna, a ne zadovoljstvo – zaključuju iz sindikata „Nezavisnost“.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa C: Gol Đuričića u pobedi Benfike, Ibrahimović promašio penal