srb-kaz

UEFA FUTSAL EURO 2016
Srbija bez bronze na Evropskom prvenstvu

Futsal reprezentacija Srbije nije večeras uspela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u utakmici za treće mesto izgubila od selekcije Kazahstana sa 2:5.

Tri gola za Kazahstan postigao je Daglas Žunior, u 20. i 30. i 34. minutu, a u strelce su se upisali i Serik Žamankulov u 21. i golman Igita u 32. minutu utakmice.

Golove za Srbiju postigli su Stefan Rakić u 38. i Slobodan Rajčević u 40. minutu.

Srbija nije uspela pred više od 11.000 svojih navijača u Areni da osvoji prvu medalju na velikim takmičenjima, pošto ju je Kazahstan potpuno nadigrao u borbi za treće mesto na kontinentalnom šampionatu.

Povezana vest:  Borusija Menhengladbah sigurna protiv Herte

Ekipa selektora Ace Kovačevića bila je u većem delu prvog poluvremena čak i bolji rival, ali nije uspela da savlada golmana Kazahstana Igitu, koji je učestvovao u većini napada svog tima.

Srpski igrači su pokušavali brzim akcijama da iskoriste predate lopte protivnika, ali u tome nisu uspevali. Kazahstan je prvi zapretio i pogodio stativu već na početku, što je bila najbolja šansa protivnika do gola.

Povezana vest:  Arsenal posle preokreta do pobede protiv Stouka

Prednost Kazahstanu doneo je Daglas Žunior 17 sekundi pre poluvremena, kada je iskoristio nesmotrenost domaćih igrača i udarcem iz koraka savladao Miodraga Aksentijevića koji je loše reagovao.

Kazahstan je odlično počeo drugi deo igre i preko Žamankulova poveo sa 2:0, pošto je on ostao sam iskosa levo na šest metara od gola i lako savladao Aksentijevića.

Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno sredinom drugog poluvremena, posle odlične individualne akcije Daglasa koji je posle dodavanja Igite prevario Slobodana Janjića i Aksentijević je bio savladan treći put na utakmici.

Povezana vest:  Policija istražuje ubistvo velškog navijača u Londonu

Srbija je tada počela da koristi dodatnog igrača u polju, što je Kazahstan iskoristio i golom Igite sa celog terena, a potom i Daglasa došao do ubedljivog vođstva.

Domaći igrači su u poslednjim minutima utakmice preko Rakića i Rajčevića uspeli da ublaže poraz.

Srpski igrači su uoči utakmice uručili dres s potpisima majci preminulog nekadašnjeg golmana futsal reprezentacije Predraga Brzakovića.

U finalu Evropskog prvenstva, večeras od 21.00 u Beogradskoj areni, igraju Rusija i Španija.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages