Sunderland v Manchester United

Sanderlend pobedio Mančester junajted

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 2:1, u prvoj utakmici 26. kola engleske Premijer lige.
Sanderlend je današnjim trijumfom prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede, dok je Mančester upisao drugi poraz u poslednja četiri meča.
Ekipa Sema Alardajsa povela je već u trećem minutu golom Vabija Kazrija iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. On je poslao veoma neugodnu loptu u šesnaesterac, ali nijedan igrač je nije zakačio, te je ona prošla i pored golamana Davida de Hee i od leve stative se odbila u gol.
Mančester je imao terensku inicijativu, ali nije uspevao da to materalizuje sve do 39. minuta kada je Antoan Marsijal savladao Vita Manonea nakon jedne odbijene lopte i odbrane Italijana posle udarca Huana Mate.
Drugo poluvreme donelo je u potunosti kontrolu Sanderlenda, da bi do trijumfa došli u 82. minutu.
Kazri je izveo korner s desne strane i u šesnaestercu pronašao Lamina Konea, koji je glavom sa oko 10 metara šutirao, da bi Marsijal zaustavio loptu na gol liniji, međutim, ona se odbila o leđa Davida de Hee i ušla u gol.
Sanderlend posle 26 odigranih utakmica zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige sa 23 boda, jednim manje od Njukasla, koji je 16, dok je Mančester peti sa 41.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Sezar će biti spreman za početak prvenstva

PHOTO: Clive Brunskill/Getty Images