spanija logo

Pobede Sevilje i Real Sosijedada

Fudbaleri Sevilje pobedili su danas na svom terenu Las Palmas sa 2:0, u utakmici 24. kola španskog prvenstva, i tako nastavili niz od šest utakmica bez poraza.
Sevilja je do pobede došla golovima koje je postigla u razmaku od sedam minuta u drugom delu drugog poluvremena. Domaći su na svom stadionu „Ramon Sančes Pishuan“ poveli golom Evera Banege u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Kevin Gameiro u 76. minutu. Asistent kod oba gola bio je Vitolo.
Gameiru je to bio 13. gol u prvenstvu i deli sedmo mesto na listi strelaca sa Aricom Aduricom iz Atletik Bilbaa i Geretom Bejlom iz Real Madrida.
Sevilja je ostvarila 11. pobedu u prvenstvu i peta je na tabeli sa 48 bodova, a ima osam bodova manje od Viljareala na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Las Palmas je pretrpeo drugi uzastopni poraz, ukupno 13. u ligi i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 21 bodom i na bod je od sigurne zone.
Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Granadu sa 3:0 i ostvarili treću uzastopnu pobedu.
Real Sosijedad je poveo u 21. minutu golom Mikela Ojarzabala, a vođstvo je duplirao Žonatas u 45. minutu na dodavanje Karlosa Vele. Vela je asistirao i Ojarzabalu, koji je svojim drugim golom na utakmici u 60. minutu postavio konačan rezultat.
Sosijedad je posle osme prvenstvene pobede 10. na tabeli sa 30 bodova, a Granada je pretrpela treći uzastopni poraz i zauzima pretposlednje, 19. mesto, sa 20 bodova.

Povezana vest:  Sevilja ubedljiva protiv Malage