uefa champions league

LŠ: Čelsi želi revanš, Zenit u Lisabonu

Posle dvomesečne pauze nastavlja se najjače klupsko tamičenje u fudbalu, sutrašnjim utakmicama Benfika -Zenit i Pari Sen Žermen – Čelsi u osmini finala Lige šampiona.
U reprizi prošlogodišnjeg duela iste runde šampion Engleske putuje u Pariz sa željom da se revanšira za bolnu eliminaciju kada je PSŽ slavio posle produžetaka golom Tijaga Silve.
Stvari su se u međuvremenu okrenule jer Čelsi ove sezone igra znatno lošije nego prošle, dok ekipa Lorana Blana i dalje suvereno vlada francuskim fudbalom.
Srpski fudbaleri Nemanja Matić i Branislav Ivanović očekuju se u startnoj postavi gostiju, a kapiten Srbije se nada da bi mogao ponovo da bude strelac na Parku prinčeva, kao prošlog februara na istom terenu.
Ruski Zenit na dominantan način izborio je plasman među 16 najboljih u Evropi i eliminaciom Benfike napravio bi najveći uspeh u istoriji, posle osvajanja Kupa UEFA.
Rusi su imali samo jedan poraz u grupnoj fazi, i to u poslednjem kolu, ali se čini da su šanse u mečevima sa Benfikom pođednake, pre svega zbog „hiljade“ utakmica u Ligi šampiona lisabobskog tima.
Benfika duel na La Lužu ne čeka u dobrom raspoloženju, nakon što je u petak poražena od rivala Porta sa 2:1 na istom stadionu. Pravi melem na ranu bi bila pobeda nad Hulkom i družinom…
Obe utakmice igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45 sati.

Povezana vest:  Nejmar je potpisao ugovor u skladu sa zakonom