uefa champions league
PSŽ i Čelsi u problemima pred nastavak Lige šampiona
 
Fudbalska Liga šampiona nastaviće se sutra prvim duelima osmine finala između Pari Sen Žermen i Čelsija, odnosno Benfike i Zenita.
Susret PSŽ-a i Čelsija zakazan je u vreme kada se oba kluba suočavaju s velikim problemima.
Uprkos skoro savršenom dosadašnjem delu sezone, klub iz prestonice Francuske se suočava s krizom u ekipi, nakon što je desni bek Serž Orije suspendovan zbog vređanja trenera Lorana Blana i pojedinih saigrača.
PSŽ je nesavladan u poslednje 44 utakmice na svom stadionu, a protiv Čelsija će biti jači za Havijera Pastorea i Marka Veratija, koji su se oporavili od povreda.
Umesto Orijea, Blan će morati da se odluči da li će na toj poziciji protiv Čelsija igrati Markinjos ili Gregori van der Vil.
Čelsi, s druge strane, biće oslabljen neigranjem povređenih štopera Kurta Zume i Džona Terija. Zuma je prošle nedelje povredio ligamente kolena, dok Teri ima probleme sa zadnjom ložom.
Očekuje se da trener Gus Hidink na mesta štopera stavi Gerija Kejhila i Branislava Ivanovića, a da bekove igraju Cezar Aspilikueta i Baba Rahman.
Benfika će dočekati Zenit potrešena porazom u derbiju portugalskog prvenstva od Porta za vikend. Klub iz Lisabona je prethodno veza osam pobeda, a nije izgubio od decembra.
Zenit je jedno od najvećih iznenađenja u grupnoj fazi Lige šampiona, u kojoj je zabeležio samo jedan poraz uz pet pobeda i biće favorit u predstojećem dvomeču.
Obe utakmice igraće se sutra od 20.45.
Povezana vest:  Rodrigez pauzira dva meseca zbog preloma kosti stopala